Rogin consideră că măsura ar fi benefică nu doar pentru angajat, ci şi pentru angajator.
„De ziua angajatului, acesta se gândeşte la ziua sa în loc la activitatea la locul de muncă. În momentul de faţă, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acordă zi liberă, iar angajatul se vede în imposibilitatea de a-şi serba ziua„, a declarat Marius Rogin pentru RTV.NET.
Dacă este nevoit să celebreze evenimentul la locul de muncă, respectivul angajat riscă să perturbe activitatea colegilor. „Dacă vine cu diverse produse la muncă – suc, bere, prăjituri, va îngreuna cu siguranţă tot mecanismul de producţie”, susţine deputatul de Neamţ.
El crede că, la aniversări, este mai bine pentru toată lumea ca sărbătoritul să rămână acasă. „Angajatul nu are randamentul pe care îl are într-o zi normală„, a conchis democrat-liberalul.
Ideea fost întâmpinată cu scepticism de către colegii din Camera Deputaţilor, reticenţi în a institui încă o zi liberă. „E o propunere interesantă (…) Nu am să o votez, sunt prea multe zile libere”, a declarat Eugen Nicolicea, liderul grupului UNPR, pentru România TV.
Colegul său din judeţul Neamţ, independentul Ioan Muntenu, recunoaşte că a mai organizat şi el paranghelii la locul de muncă. „Da, de mai multe ori. Cu jumătate de oră înainte de închiderea programului”, a spus Munteanu precizând însă că nu este un motiv suficient de puternic pentru ca angajaţii să fie liberi de ziua lor.
Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu este şi ea împotrivă. „Cred că este un număr prea mare de sărbători legale în România pentru a veni şi cu o astfel de propunere”, a spus deputatul PDL.
În România, există 11 sărbători legale pentru care angajaţilor li se acordă zi liberă. Marius Rogin este şi coiniţiator al proiectului de lege, aflat deja în analiza comisiilor parlamentare de specialitate, care acordă zi liberă de 30 noiembrie, ziua în care creştinii ortodocşi prăznuiesc Ziua Sf. Andrei, considerat a fi apostolul românilor.