Un deputat PSD cere demisia lui Liviu Dragnea: Ar trebui să facă un pas în spate

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru consideră că preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, ar trebui să facă un pas în spate şi se declară nemulţumit că în calitate de parlamentar nu a fost niciodată consultat cu privire la deciziile politice.
Filip Stan
05 sept. 2018, 14:14
Un deputat PSD cere demisia lui Liviu Dragnea: Ar trebui să facă un pas în spate

Parlamentarul botoşănean susţine că nu va demisiona din PSD, însă spune că va încerca să lupte din interior pentru reformarea partidului.

„Nu am fost niciodată consultaţi. Nu am fost niciodată luaţi în seamă. S-a trecut peste noi ca şi parlamentari. Eu am mai tras un semnal de alarmă mai demult. Nu a vrut nimeni să mă bage în seamă. Cred că trebuie să ţină cont şi de sfaturile noastre, de ideile noastre, pentru că nu suntem totuşi luaţi de pe stradă. Suntem parlamentari PSD, avem o vechime în partid foarte îndelungată, am făcut multe pentru acest partid şi nu sunt de acord să fiu batjocorit, umilit de către o parte din colegii mei. (…) Nu mă gândesc la o plecare din partid. Eu mă gândesc să rămân în partid să mă lupt cu cei care nu vor binele partidului, care urmăresc mai mult interesul personal. De aceea, voi face tot ce stă în puterile mele pentru a reuşi să repun partidul şi la nivel de Botoşani şi, alături de ceilalţi colegi, la nivel de ţară, acolo unde îi este locul”, a afirmat Rotaru.

Citeşte şi: Scandal în PSD, după acuzaţiile Gabrielei Firea la adresa lui Dragnea: Un deputat cere retragerea sprijinului politic

În acelaşi timp, acesta s-a arătat solidar cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, aflată în divergenţă cu conducerea partidului.

„Susţin şi demersul doamnei Gabriela Firea, pentru că nu se mai poate cu atâtea lucruri care se întâmplă în interiorul partidului şi, dacă nu vom aplica rapid o strategie să schimbă anumite lucruri, vom avea de pierdut cu toţii”, a adăugat Răzvan Rotaru.

Declaraţiile lui Rotaru survin în contextul în care un alt deputat din Botoşani, Mihaela Huncă, a demisionat, miercuri, din PSD.

Un alt membru marcant al PSD cere demisia lui Dragnea

Sorin Ilieșiu, membru PSD, fost senator, membru al Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României (2012-2016), îi solicită liderului PSD, Liviu Dragnea, demisia.

„Excelență,

Excelați în tot ce-i mai rău pentru un om politic: DICTATURĂ, FALSĂ DEMOCRAȚIE, TOTALITARISM, CORUPȚIE, NEDREPTATE, MINCIUNĂ, NECINSTE, ÎNȘELĂTORIE, NERUȘINARE, IMPOSTURĂ, VICLENIE, LAȘITATE, PREFĂCĂTORIE, ÎNGÂMFARE, NECUVIINȚĂ, INDECENȚĂ și poate în primul rând, IRESPONSABILITATE (care poate oricând degenera în PIROMANIE – la figurat).

Excelați în ARANJAMENTE, UNELTIRI, INTRIGI. Excelați în ARTA MARELUI SFORAR care conduce din culise MARIONETE care execută orbește Totul.

Dar aveți lispuri esențiale: lipsă de OMENIE, de PATRIOTISM, de CUVÂNT, de ONOARE, de BUN SIMȚ, de RESPECT, de SOLIDARITATE.

ABUZAȚI de PUTERE: cumulați pentru prima dată în istoria României trei funcții de mare putere: președintele celui mai mare partid, președinte al Camerei Deputaților și Prim-Ministru de facto.

Ați trădat România, poporul român, social-democrația! Nu aveți vocaţie europeană!

Sunteți nedemn de celebrarea Centenarului Marii Uniri a Românilor?

Mergem din rău în mai rău. Fiecare zi care trece înseamnă încă un pas spre fundul mocirlei în care suntem condamnaţi să ne zbatem de către Păpuşarul viclean, discreţionar şi iresponsabil.

În numele sutelor de mii de social-democrați care v-am votat acum trei ani în fruntea PSD, dar care am fost amarnic înșelați, VĂ CER IMPERATIV SĂ DEMISIONAȚI IMEDIAT DIN FRUNTEA PSD ȘI A CAMEREI DEPUTAȚILOR, SPRE BINELE ROMÂNIEI ȘI AL ROMÂNILOR.

Sutele de mii de social-democrați din România NU SE MAI REGĂSESC DEMULT și DELOC în ceea ce Excelați spre nenorocirea tuturor!

V-ați bătut joc de pensionari, legalizând diferențe uriașe de pensii: unii au pensii de 5 milioane de lei vechi pe lună, iar alți de 500 de milioane. Cei 500 de pensionari de lux consumă din fondul de pensii cât cei 5 milioane de pensionari obișnuiți la un loc.

Asta-i solidaritate? Asta-i echitate socială? Asta-i morala pe care o merită cel mai religios popor din Uniunea Europeană? ASTA-I SOCIAL-DEMOCRAȚIE?

În campania electorală am promis că vom crește pensiile așa cum se cuvine, cât mai curând posibil. Cum îi mai putem privi acum în ochi pe pensionari dacă le spunem că abia din 1 septembrie 2021 (!) vom crește pensiile așa cum se cuvine? Românii ne-au votat ca să le creștem pensiile când suntem la putere, noi, social-democrați! Adică în 2017 sau cel târziu în 2018! Cu dvs în fruntea PSD, nici la anul nu vom mai fi la putere, darmite în 2021! Cum îi mai putem privi în ochi pe cei care ne-au votat? Și cum ne mai putem privi în oglindă?

Vreau să fac publice două cazuri de subminare de către dvs a unor proiecte dedicate prestigiului internațional al României.

(1) În 2016, Senatul României a adoptat Proiectul de lege pentru Înființarea Festivalului Internațional de muzică tradițională sacră şi laică „București – Pasărea Măiastră”. De aproape doi ani refuzați să adoptați în Camera Deputaților acest proiect apreciat recent de însuși Președintele celui mai înalt for cultural și științific al țării, Academia Română, respectiv de dl prof. univ. Ioan-Aurel Pop care e recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari patrioți români și totodată ca unul dintre cei mai profunzi istorici ai românilor. V-am solicitat să decideți adoptarea proiectului prin Ordonanță de urgență astfel încât prima ediție să aibă loc în Decembrie 2018 pentru a fi dedicată Centenarului. Subliniez că în acest scop proiectul a fost apreciat la superlativ, printr-o recomandare scrisă pe două pagini, de CEL MAI COMPETENT SPECIALIST DIN ROMÂNIA în domeniul în care se încadrează proiectul: dl acad. Răzvan Theodorescu, președintele Comisiei pentru realizarea Centenarului Marii Uniri în mun. București, vicepreședintele Academiei Române.

De ce ați blocat acest proiect? Pentru că în 2016, fosta doamnă senator Gabriela Firea a fost, alături de mine, co-inițiatoare a proiectului. Ați blocat acest proiect și pentru că dânsa a înființat Comisia pentru realizarea Centenarului Marii Uniri în MUN. BUCUREȘTI — comisie prezidată de dl acad. Răzvan Theodorescu. Și ați mai blocat proiectul pentru că d-na primar general Gabriela Firea ar urma să deschidă oficial Festivalul, în 1 Decembrie 2018…

(2) În 2015 am inițiat „Proiectul de lege pentru condamnarea totalitarismului şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare”, solicitând sprijinul fostului președinte al PSD Victor Ponta. S-a ținut de cuvânt: toți senatorii PSD au votat PENTRU. Astfel, proiectul a fost adoptat de Senatul României cu o majoritate masivă. În toamna anului 2015, la întâlnirea de la Sinaia a Grupurilor parlamentare PSD, v-am cerut de față cu toți foștii senatori PSD ca proiectul să fie adoptat cât mai curând posibil și de deputații PSD. Ați promis de față cu toți că așa va fi. Dar, spre deosebire de dl Victor Ponta, nu v-ați ținut de cuvânt. De trei ani (!!!) proiectul e blocat în Camera Deputaților pe care prezidați, cu toate că și acest proiect e apreciat la superlativ de apreciatul istoric Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române. De ce ați blocat și acest proiect? Pentru că …prevede înființarea în București a Muzeului Memoriei Naționale Antitotalitare (primul muzeu din lume care ar prezenta toate regimurile totalitare îndurate în țara respectivă); deschiderea oficială a Muzeului urma să fie făcută de d-na primar general Gabriela Firea. Menționez că în 2015, dintre toți senatorii, dânsa a susținut cu cel mai mare entuziasm adoptarea acestui proiect în Senatul României.

ORICE COMENTARIU E DE PRISOS.

Fac apel la toți colegii social-democrați să acționeze astfel încât stabilitatea României să nu fie afectată de demisia care se impune ca singura soluție.

Fac apel la toți compatrioții să semneze acest apel și să facem astfel încât să fim cu adevărat la înălțimea acestui ceas al istoriei noastre: celebrarea împlinirii unui secol de la Mare Unire a Românilor și prezidarea de către România a Consiliului Uniunii Europene!”, este apelul membrului PSD, transmis printr-un comunicat de presă.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'