Un deputat rus, aflat în Kazahstan, vorbeşte despre adevăratul motiv al violenţelor. „Ideea Marelui Turan, sub conducerea Ankarei, îi poate entuziasma pe unii”

Deputatul Dumei de Stat, Vitali Milonov, care a plecat în Kazahstan după declanșarea protestelor în această țară, a vorbit despre motivul demonstrațiilor de aici, într-un interviu acordat URA.RU.
Daniel Spătaru
06 ian. 2022, 23:38
Un deputat rus, aflat în Kazahstan, vorbeşte despre adevăratul motiv al violenţelor.

Vitali Milonov spune că forțele externe sunt în spatele tulburărilor din țară. Deputatul afirmă că statul Kazahstan este istoric cunoscut drept unul foarte pașnic, iar kazahii sunt oameni liniştiţi. În opinia sa, cineva a decis să „aranjeze” revoltele care zdruncină de patru zile această ţară.

Deputatul a mai subliniat că ideea Marelui Turan (un stat unic al tuturor popoarelor de limbă turcă, sub conducerea Ankarei, care s-ar întinde din Balcani până în Siberia) îi poate entuziasma pe unii, iar acesta poate fi un motiv de încercare a destabilizătii Kazahstanului.

Citeşte şi Preşedintele Serbiei se teme că scenariul din Kazahstan va fi aplicat şi ţării sale: „E mâna serviciilor secrete, acolo vor fi sute de mii de morţi”

Ura.ru mai scrie că pentru prima dată, presa locală a început să vorbească despre posibilitatea ca grupări teroriste să participe la proteste. Acest lucru s-a întâmplat după ce a fost găsit cadavrul fără cap al unui ofițer de securitate. Ulterior, vicepreședintele Consiliului Federației din Federația Rusă, Konstantin Kosachev, a declarat că militanții din Afganistan acţionează în Kazahstan.

În spatele protestelor și tulburărilor din Kazahstan nu se află civili obișnuiți, ci grupuri profesioniste de militanți islamiști” a afirmat şi orientalistul rus Evgheni Satanovski.

În Almatî, odată cu debutul nopţii, joi, împușcăturile au fost reluate şi se aud explozii, transmite postul de televiziune Mir-24. Potrivit martorilor oculari, în zona Pieței Republicii au loc confruntări. Armata le cere oamenilor prin difuzoare să părăsească străzile. În plus, toți locuitorii primesc mesaje SMS pe telefoane care le amintesc de restricție, a mai informat postul TV.

Anterior, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că Kazahstanul va restabili rapid statul de drept în țară cu ajutorul țărilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO).

Totuşi revoltele nu s-au extins şi spre actuala capitală a statului, Nur-Sultan, rămânând concentrate în sud, cu centrul la Almatî. „Am ajuns joi la Nur-Sultan. Fără internet, fără conexiune. Practic nu sunt soldați pe străzi, i-au văzut doar în aeroport. Acum este calm şi linişte la Nur-Sultan, localnicii spun că nu doresc niciun pogrom. Atitudinea lor este foarte prietenoasă”, a declarat Milonov pentru URA.RU.

Pe 2 ianuarie au început protestele în orașele din Kazahstan, din cauza creșterii prețurilor la benzină pentru mașini de la 60 la 120 tenge. Ulterior, au escaladat în revolte cu cereri pentru plecarea primului președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, din politică, pentru noi alegeri și dizolvarea parlamentului. Cele mai semnificative ciocniri au avut loc în fosta capitală a țării, Almatî.

Citeşte şi Masacrul din Kazahstan continuă. Sunt 18 morţi în rândul forţelor de ordine, numărul civililor ucişi e probabil de ordinul zecilor VIDEO

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
FRF sancționată de UEFA pentru comportamentul rasist al suporterilor la Euro 2024
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!