După concertul Bon Jovi de duminică, pe reţelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video cu sute de oameni care au urmărit show-ul de pe peluza Parlamentului, fără săplătească bilet.
„Pe principiul cine împarte parte își face, dacă ai pile, ai acces gratis la concert.
Hai să aflăm cine sunt nerușinații care au profitat de accesul în parlament ca să vadă un concert de pe peluza parlamentului.
Am văzut cu toții pozele și filmulețele cu angajații parlamentului care au venit la Parlament deși duminica este zi nelucrătoare. Motivul? Au vrut să vadă concertul Bon Jovi dintr-un loc premium și fără să plătească un leu. Că doar nu au pile degeaba. În contextul în care un bilet pe aceeași peluză costa între 600 și 2.500 de lei, sute de oportuniști au profitat de sistemul de cunoștințe și au intrat pe la intrările oficiale ale diverselor instituții de stat.
Ei sunt cei pe care îi plătim din taxele și impozitele noastre. Au până când și pensie specială. De ce? Pentru că pot. Pentru că lumea se împarte în contribuabili care plătesc taxe și impozite de le vine rău, și șmecheri care au pensii speciale și acces gratuit la concerte”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.
Deputatul a reclamat faptul că angajaţii au sfidat oamenii care au plătit pentru bilete. „Se pare că acest lucru a fost şi premeditat: când organizatorii au încercat să închirieze prin contract şi acest spaţiu, cererea le-a fost respinsă imediat, fără un motiv explicit. Practic, piloşii s-au asigurat că au loc în faţă, în timp ce oamenii de rând au plătit bilete, cum este şi cinstit să o facă”, a scris el.
Năsui a anunţat că marţi a trimis „trei interpelări pentru a afla cine a profitat de acest spaţiu: una la Camera Deputaţilor, una la Senat şi una la CCR, având în vedere că ei sunt cei care trebuie să aprobe accesul oricui nu are legitimaţie, prin liste trimise în prealabil. Astfel, vom afla şi noi cine sunt cei care cunosc pe cine trebuie”.
„Am pus trei întrebări. Care e hotărârea de birou permanent prin care s-a stabilt acel acces? Care e lista persoanelor care au intrat? şi, mai ales: Care a fost motivul invocat pentru a veni într-o duminică după-masă la muncă?”
Martorii au spus că, în general, maşinile erau de Giurgiu şi Teleorman, dar şi de Olt, Argeş şi Bucureşti, a mai relatat Năsui. „Odată cu răspunsul oficial, vom afla mai concret cine pe ce filieră a venit. România piloşilor este o Românie în care, dacă eşti corect, ai de pierdut. E timpul să stopăm acest tip de mentalitate, iar cei responsabili să plătească, măcar cu obrazul”.