Un deputat USR demisionează din partid şi se mută la PNL: „Nu pot rămâne într-un partid fără strategie de viitor”

Deputata Oana Marciana Ozmen şi-a anunţat, marţi, demisia din USR, susţinând că locul său este în PNL, un partid "care împărtăşeşte adevăratele principii liberale, de dreapta".
Filip Stan
07 iun. 2022, 12:00
Un deputat USR demisionează din partid şi se mută la PNL:

Oana Ozmen a menţionat că nu poate rămâne într-o construcţie politică „fără o strategie şi o viziune de viitor” (n.r. USR), care se confruntă cu „o criză generată de lipsa unui dialog constructiv” între conducerea partidului şi membrii săi.

„Azi am decis să plec din USR şi îi asigur pe colegii mei că i-am reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel. Am demonstrat că se poate face opoziţie constructivă şi am arătat că politica înseamnă echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie să fie elementul central în susţinerea opiniei politice. Cred cu tărie că putem face politică de calitate în România, în care arta negocierii, diplomaţia sunt atributele politicianului român în calitatea sa de reprezentant al cetăţenilor. Am consolidat relaţiile cu ceilalţi parlamentari indiferent de culoarea politică şi mi-am asumat să fiu un factor de coeziune şi stabilitate”, a scris Ozmen, pe Facebook.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu, miştouri în rafală la adresa mişcării #rezist: „Cum o mai duceți? Nicio luminiță în Piața Victoriei, acum că aveți ratele de trei ori mai mari decât pe vremea lui Dragnea?”

Ea a adăugat că a ales să se alăture PNL, „pentru care cetăţeanul a fost o prioritate”, indiferent dacă a fost la putere sau în opoziţie.

„Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtăşeşte adevăratele principii liberale, de dreapta. Anul trecut, participam la invitaţia colegilor din PNL la expoziţia din Parlament care omagia 200 de ani de la naşterea lui Ion. C. Brătianu, personalitate marcantă a istoriei noastre şi unul dintre cei mai influenţi politicieni ai vremurilor sale. Marele politician spunea: ‘Un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie că naţiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alţii vor surpa'”, a transmis Oana Ozmen.

Ea a menţionat că, în cei doi ani de activitate parlamentară, s-a ocupat de tema eficienţei energetice a clădirilor şi standardele nZEB şi a reuşit, în urma conferinţelor organizate în Parlament, să înregistreze un proiect de modificare a legislaţiei în domeniu.

„Dialogul permanent cu reprezentanţii Guvernului, specialiştii în domeniu şi colegii din Comisia pentru Industrii şi Servicii, indiferent de culoare politică, a făcut posibilă promovarea acestei teme extrem de importante, în contextul crizei energetice actuale. Din păcate, nu pot rămâne într-o construcţie politică fără o strategie şi o viziune de viitor, care se confruntă cu o criză generată de lipsa unui dialog constructiv între conducerea partidului şi membrii săi. Vă asigur că întotdeauna veţi găsi în mine un susţinător al proiectelor bune pe care le veţi promova, căci rolul fiecăruia dintre noi este acela de a face din România o voce puternică în rândul ţărilor europene”, a mai transmis deputata.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu insistă pentru aderarea Moldovei la UE: „Este obligația României”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?