Andrei-Leonard Ilie este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud, la profilul matematică-informatică. Tânărul este olimpic național 2 ani la rând la TIC.
Pentru că este pasionat de IT, şi-a dorit să creeze o aplicaţie care să îl ajute în viaţă. În momentul de faţă, Andrei lucrază la proiectul BACde10, un proiect educativ și utilitar.
„Aș dori foarte mult ca în Vrancea și în toată țara să fie promovat IT-ul, să fie promovate rezultatele de excepție a tuturor elevilor care muncesc foarte mult pentru un premiu și pentru a aduce orașul, județul și poate chiar țara pe podium. Este foarte greu, ca în ziua de azi să aduci performanțe în domeniul IT, deoarece acest domeniul nu este unul static, el evoluează zilnic, și zilnic trebuie să înveți lucruri noi pentru a fi în pas cu tehnologia”, a spus elevul, potrivit ziaruldevrancea.to.
Aplicația pentru Android, BAC de10 este un concept propriu, ca elev in an terminal, Andrei a preferat sa îşi centralizeze materialele pentru Bacalaureat, deoarece necesită mult timp să iți cauți zilnic pe internet materialele de studiu si variantele de pe care poți lucra.
Aplicația BACde10 este adresată în principiu, în momentul de față elevilor de la profilul filologie și matematică-informatică ce se pregătesc pentru Bacalaureat, dar în viitorul apropiat aplicația va fi concepută să cuprindă și celelalte profiluri existente.
Soft-ul utilitar despre care vorbim are o interfață simplă și ușor de folosit, fără a fi prea încărcată și este accesibilă pe toate telefoanele care au android, este gratis, așa că toate tipurile de persoane o pot folosi fără nicio grijă, oriunde doresc!
În momentul de față, aplicația conține pentru profilul filologie, 3 materii de studiu, Limba și Literatura Română, care la rândul ei conține, operele de studiu în format PDF, variantele 2009 în format PDF, și subiectele date la examenul de Bacalaureat, din toate sesiunile, inclusiv simulări, din anii trecuți, dar nu în ultimul rând varianta propusă de MEN 2019, celelalte materii de studiu fiind Istorie și Geografie, care conțin același tipuri de lucruri, doar că în loc de operele de studiu, conțin materia de Bacalaureat.
Pentru profilul matematică-informatică, aplicația conține următoarele materii: Limba și literatura Română, pentru momentul de față sunt aceleași materiale ca la filologie, dar în viitorul apropiat vor fi introduse materialele specifice profilului matematică-informatică, matematică m1, informatică, fizică, biologie – anatomie și chimie anorganică, pentru fiecare în parte au fost introduse materialele de bacalaureat, cele 100 de variante 2009, subiectele propuse 2019 MEN, dar și subiectele date în anii trecuți și simulările.
„Îmi doresc ca proiectul BACde10 să evolueze frumos și să ajute cât mai mulți elevi, să primească cât mai mult feedback din partea profesorilor și al elevilor, să primesc sfaturi ce țin de acest proiect și care l-ar putea face mult mai util pentru elevi”, a spus Andrei.
Intrarea în aplicația creată de elevul Andrei-Leonard Ilie, din Adjud se poate face accesând titlul alăturat: BAC de 10