Un elev din Iași a reușit anularea notei 1 primită la Educație Muzicală, într-o testare inițială. Părinții săi au acționat școala în instanță, iar Tribunalul Vaslui a decis că profesorii nu pot sancționa lipsa unor cunoștințe care nu au fost predate în anul școlar curent.
Băiatul din Iași, fiu a doi magistrați ieșeni, soțul judecător iar soția procuror militar, a primit nota 1 într-o testare inițială la Educație Muzicală. Conform informației din hotărârea instanței, elevul nu a poziționat corect notele muzicale, plasându-le pe portativ cu o linie mai sus decât era corect.
Citește și : Flanco a furat startul Black Friday 2024. Prețuri senzaționale la electrocasnice
Când au aflat că fiul lor a fost notat cu 1 la testarea de la Educație Muzicală, părinții au inițiat demersuri pentru a obține anularea notării, deoarece nu li se părea normal ca elevul să primească această notă din moment ce nu a copiat, iar nota 1 se acordă, în opinia lor, doar în caz de fraudare a examenului.
Părinții au depus plângeri la conducerea Colegiului Național, precum și la Inspectoratul Școlar Județean Iași, însă cererile le-au fost respinse. Prin urmare, părinții au apelat la instanță iar dosarul a revenit unei instanțe din afara Iașului, Tribunalul Vaslui.
Procesul a cerut și implicarea unui specialist în curriculum, Iulian Marius Teodorescu, ce a confirmat că subiectul testat, referitor la „sunetele enarmonice”, nu este inclus în programa clasei a VI-a. Astfel, instanța a decis anularea notei, însă decizia nu este definitivă, deci poate fi atacată în termen de 15 zile.
”Deși viciul constatat vizează doar unul dintre cele două subiecte ale lucrării scrise, sancţiunea nulităţii se extinde asupra întregii evaluări, dat fiind faptul că instanţa de contencios administrativ nu se poate substitui cadrelor didactice în vederea acordării unui alt punctaj”, a motivat judecătorul.