În acest film, intitulat „Războaie murdare: lumea este un câmp de luptă”, jurnalistul Jeremy Cahill condamnă „asasinatele ţintite” realizate cu ajutorul rachetelor, al dronelor sau al trupelor comando în timpul nopţii. În opinia sa, această tactică a creat o stare de război permanent care „scapă de sub control”, informează Agerpres.
Documentarul susţine necesitatea creşterii transparenţei asupra misiunilor desfăşurate după atentatele contra SUA de la 11 septembrie 2001, concentrându-se pe victimele civile ale operaţiunilor militare americane din Afganistan şi Yemen. Sunt relatate, printre altele, acţiunile forţelor speciale americane în satul afgan Gardez, unde au fost ucişi cinci civili, dintre care două femei însărcinate şi un poliţist afgan ce fusese instruit de americani.
„Scopul acestui film nu este de a spune publicului la ce trebuie să se gândească în legătură cu această campanie antiteroristă, ci de a arăta o altă versiune decât cea pe care o auzim prezentată adesea la televizor”, a explicat Cahill.
Acesta s-a declarat pesimist în legătură cu memorandumul semnat recent de preşedintele Barack Obama şi prezentat în 23 mai care precizează noile circumstanţe în care SUA pot recurge la atacuri cu drone în străinătate.