Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Angajaţii combinatului continuă protestele

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, fost angajat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, s-a sinucis. Foştii colegi ai bărbatului spun că acesta fusese disponibilizat în 10 februarie şi că a recurs la acest gest din cauza disperării întrucât nu mai avea bani să îşi achite ratele la bănci. Angajaţii de Mechel Câmpia Turzii protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii.
Romania TV
06 mart. 2013, 08:16
Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Angajaţii combinatului continuă protestele

Bărbatul urma să împlinească miercuri 58 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat marţi seară, în locuinţa sa, potrivit Mediafax.

„Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici”, a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii, potrivit Mediafax.

Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu îşi primise salariile compensatorii. „Bărbatul a lucrat ca strungar la laminorul 3 de la Mechel Câmpia Turzii. A fost un muncitor nemaipomenit. Avea două fete şi şi-a pus capăt zilelor pentru că nu mai putea face faţă greutăţilor fionanciare. Zilele trecute a fost somat de bancă să îşi plătească ratele şi nu avea de unde”, a spus un fost coleg al bărbatului.

„L-am cunoscut pe Ioan Bozdog, cu care am lucrat la Laminorul 3, unde el a fost strungar. Am fost şeful lui de sindicat şi l-am cunoscut foarte bine. Era un om blând, sensibil şi sufletist, care se stresa de situaţia creată după ce a fost trimis în şomaj. Miercuri trebuia să mergem să semnăm actele la şomaj. Era cel mai bun strungar din secţie, iar în cei peste 36 de ani de activitate nu a avut nicio absenţă nemotivată”, a spus liderul de sindicat de la Laminorul 3 al combinatului Mechel Câmpia Turzii, Dorin Vâţă.

Potrivit acestuia, Ioan Bozdog mai avea un an până să iasă la pensie.

Vâţă a afirmat că, în urmă cu doi ani, la combinatul Mechel Câmpia Turzii s-a mai sinucis un alt angajat, Simion Cristurean, care a cedat psihic în condiţiile în care în combinat ar fi urmat să aibă loc evaluări ale activităţii. „Le-am spus ruşilor încă de atunci că nu se face consiliere psihologică şi că ar trebui să îi preocupe şi acest aspect”, a adăugat Vâţă.

Primarul comunei Viişoara, Ioan Roman, a declarat, la rândul său, că înmormântarea lui Ioan Bozdog, care locuia în comună, va avea loc joi. „Era un om de treabă, avea două fete, iar cea mică lucrează chiar la Primăria Viişoara. Ea m-a şi anunţat că tatăl său s-a spânzurat, marţi, în casă. Regret că a recurs la acest gest. Înmormântarea va avea loc joi, la Viişoara, fără preot, pentru că s-a sinucis”, a spus Roman.

Peste 100 de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat, joia trecută, că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, însă are conturile blocate.

Tot atunci, prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, că aceştia au dat asigurări că până în 15 martie vor încerca să plătească salariile compensatorii angajaţilor disponibilizaţi de la Câmpia Turzii.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'