Membru al FDP, Klaus Kinkel a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului ministru de externe Hans-Dietrich Genscher, la rândul lui membru al liber-democraţilor.
După plecarea lui Genscher din Ministerul de Externe german, Kinkel a preluat portofoliul diplomaţiei germane în 1992, pentru şase ani. El a fost şi vicecancelar în guvernul de coaliţie format, la acea vreme, din FDP şi blocul conservator, informează Agerpres.
Născut în sudul Germaniei, Klaus Kinkel şi-a început cariera, după încheierea studiilor în drept, ca funcţionar în Ministerul de Interne german. În anul 1979, el a devenit primul civil numit la conducerea Serviciului de informaţii german (BND).
După formarea noului guvern în 1982, Kinkel a devenit secretar de stat în Ministerul Justiţiei, la Bonn, capitala Germaniei Federale la acea vreme. În această funcţie, a fost implicat în tratatul de reunificare a Germaniei după căderea Zidului Berlinului, potrivit Agerpres.
În 1993, Klaus Kinkel a devenit vicecancelar al lui Helmut Kohl şi a preluat preşedinţia FDP.
După o serie de înfrângeri în alegerile locale şi regionale, el a decis, în 1995, să nu mai candideze la preşedinţia partidului său. Atunci când opoziţia a câştigat alegerile din 1998, el şi-a pierdut funcţia ministerială.
Până în 2002, Kinkel a rămas membru al Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german).
Ulterior, el a lucrat ca avocat şi a preluat conducerea Fundaţiei Deutsche Telekom.