Prognoza meteo: După vremea de primăvară din această săptămână, începând de vineri, temperaturile vor scădea puternic și vor sosi ploi și ninsori în unele zone. În zonele de munte și în centrul țării, precum și în nord, este posibil să se depună un strat de 1-5cm de zăpadă, iar izolat, până la 15cm. Meteorologii anunţă ploi, începând de vineri dimineaţă, în zona joasă din Banat, Crişana şi Moldova, precipitaţii mixte în Maramureş şi Transilvania şi predominant ninsoare în zonele de deal şi munte, în timp ce temperaturile vor scădea semnificativ. Şaptesprezece judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi vestul Olteniei, precum şi din zona de munte se vor afla, până vineri, la ora 14.00, sub Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol la munte. De vineri după-amiază, un alt Cod galben, vizând aceleaşi fenomene, va fi în vigoare în sudul Banatului, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei, precum şi în zona montană.
Ultimele zile au adus în România temperaturi de primăvară, maximele ajungând până aproape de 20 de grade în partea de sud a țării. Cu toate acestea, temperaturile vor începe să scadă începând de vineri, când vestul și nordul țării vor intra sub influența unei mase de aer polar.
Prognota meteo.Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va evolua starea vremii în următoarele zile.
„Vorbim despre un cod galben, valabil de mâine dimineață până mâine la prânz, pentru intensificări ale vântului și viscol la munte. Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, dar și în vestul Olteniei. În Carpații Occidentali, vestul Meridionalilor și nordul Orientalilor, la altitudini mari, vor exista rafale ce pot depăși 70-80 de kilometri pe oră, provocând viscol.
Un al doilea cod galben, valabil de mâine, de la ora 14, până mâine seară, la ora 23, va viza intensificări ale vântului, cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră, în sudul Banatului, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei și sud-vestul Munteniei. La munte, la altitudini mari, rafalele vor depăși 70-90 de kilometri pe oră.
În a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, intensificări ale vântului, de o intensitate mai redusă, cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, vor persista în zona montană, dar și în sudul și estul țării.
Din punct de vedere termic, în aceste zile am înregistrat valori de până la 19 grade Celsius. De mâine, mai ales în regiunile intracarpatice, vremea se va răci considerabil, astfel încât temperaturile maxime nu vor mai depăși 5-6 grade. În sud și sud-est, însă, vor mai fi posibile valori de 10-14 grade Celsius. Începând de sâmbătă, răcirea vremii va afecta cea mai mare parte a țării, apropiindu-ne de normalul termic al acestei perioade din calendar“, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie..
Meteorologii Accuweather vin cu vești noi pentru luna ianuarie 2025. Ultima prognoză meteo actualizată a arătat că în București vor fi ninsori și temperaturi scăzute, în următoarele săptămâni. Iată ce arată noua prognoză meteorologică.
În ultima perioadă, vremea a oscilat în România. În anumite regiuni ale țării s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în zona montană a fost risc de avalanșă de gradul III. În preajma Crăciunului și a Revelionului, au fost emise alerte, iar turiștii nu au avut voie să se aventureze în anumite zone. În zona sudică a țării s-au înregistrat ploi și rafale puternice de vânt.
Acum, meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, în București. În ianuarie 2025 va ninge în Capitală, iar temperatura minimă va atinge -9 grade Celsius. În luna ianuarie 2025, temperaturile maxime se vor situa între -2 și 15 grade Celsius.
Potrivit buletinului meteorologic emis de Accuweather, se poate observa cum se va trece la o răcire bruscă a vremii între 10 și 11 ianuarie 2025, în București. Dacă vineri, 10 ianuarie 2025, se va înregistra o maximă de 12 grade Celsius, temperatura va scădea cu 8 grade în cursul zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2025. Pe 13 și 19 ianuarie 2025 va ninge în București.
Astfel, avem următoarele date, pe zile:
Din 15 ianuarie 2025, vremea se încălzește treptat. Astfel, avem următoarele date:
Prognoza meteo. Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie 2025, în București
20 ianuarie 2025: temperatura maximă de 0 (zero) grade, temperatură minimă va coborî până la -7 grade Celsius;
21 ianuarie 2025: temperatura maximă de -1 grad, temperatură minimă de -8 grade Celsius;
22 ianuarie 2025: temperatura maximă de -2 grade, temperatură minimă de -8 grade Celsius;
23 ianuarie 2025: temperatura maximă de -2 grade, temperatură minimă de -9 grade Celsius;
24 ianuarie 2025: temperatura maximă de -2 grade, temperatură minimă de -9 grade Celsius;
25 ianuarie 2025: temperatura maximă de -2 grade, temperatură minimă de -7 grade Celsius.
Spre finalul lunii ianuarie 2025, potrivit buletinului meteorologic Accuweather, se va înregistra o ușoară creștere a temperaturilor în București.
26 ianuarie 2025: temperatură maximă de 4 grade Celsius, temperatură minimă de -1 grad;
27 ianuarie 2025: temperatură maximă de 6 grade, temperatura minima va ajunge la 0 (zero) grade;
28 ianuarie 2025: temperatura maximă va atinge 7 grade Celsius, iar cea minimă va coborî până la -1 grad Celsius;
29 ianuarie 2025: temperatură maximă de 6 grade, temperatură minimă de -3 grade Celsius;
30 ianuarie 2025: temperatura maximă va ajunge la 5 grade, iar cea minimă va coborî până la -6 grade Celsius;
31 ianuarie 2025: temperatura maximă va fi de 1 grad, iar cea minimă de – 7 grade Celsius.
Prognoza meteo. Accuweather a anunțat că 4 zile la rând se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, într-un oraș din România, în ianuarie 2025. Temperatura minimă va atinge -10 grade Celsius, iar vremea se va răci brusc. Iată datele meteorologice mai jos.
Meteorologii Accuweather au anunțat vreme rece la Brașov, în ianuarie 2025, dar și 4 zile la rând în care va ninge. Cei care se bucură de ninsoare vor avea parte de o priveliște de vis. Desigur, pentru că stratul de zăpadă se va mări, localnicii și turiștii trebuie să se echipeze corespunzător și să aibă o atenție deosebită pe pârtii sau în zonele montane unde se practică sporturi de iarnă.
Vă reamintim că, în ultimele săptămâni, au avut loc mai multe incidente la munte, printre acestea numărându-se un accident grav pe o pârtie din Borșa, Maramureș. O fetiță de 8 ani a fost lovită cu sania de un bărbat, pe 29 decembrie 2024. Micuța a fost operată de urgență, rămânând fără splină. În urmă cu câteva zile, bărbatul rămăsese, încă, neidentificat. O altă situație gravă a avut loc pe pârtia Clăbucet din Predeal. Un adolescent a rămas inconștient, după ce a fost lovit de o sanie care a venit în viteză. Pe sanie se aflau 2 adulți care s-au făcut nevăzuți după incident. În ultimele ore au intervenit și salvamontiștii, pentru a salva zeci de persoane.
Acum, în anumite zone montane, vor reveni ninsorile, viscolul și rafalele puternice de vânt. Potrivit Accuweather, în Brașov se vor înregistra 4 zile consecutive de ninsori. Temperatura minimă va atinge -10 grade Celsius, în termometre. În timpul zilei, temperatura va oscila între 1 grad și -3 grade Celsius.
În perioada 12 – 15 ianuarie 2025, se va așterne un strat de zăpadă în Brașov, precipitații fiind mai abundente duminică (12 ianuarie 2025). Temperaturile scad brusc, începând cu această săptămână. Dacă în perioada 8 – 10 ianuarie 2025, pe timpul zilei se vor înregistra între 8 și 11 grade Celsius, sâmbătă, 11 ianuarie, va fi 1 grad.
Prognoza meteo. În ultima săptămână a lunii ianuarie, vremea va oscila. Dacă pe 27 ianuarie se anunță o zi senină, pe 28 ianuarie va ploua și vor fi 7 grade Celsius, arată prognoza.
Prognoza meteo. Directorul de prognoză meteorologică al ANM, Florinela Georgescu a fost invitată la DC News, unde, printre altele, a discutat și despre temperaturile din această perioadă, de după anul nou.
Ea vine cu vești bune, deși încă nu se pot face estimări performante care să acopere o perioadă mai lungă de timp. Totuși, luna ianuarie și februarie va fi reprezentată de variațiuni ale temperaturilor negative și pozitive, un lucru nu tocmai fericit pentru facturile la gaze, spune expertul Administrației Naționale de Meteorologie.
„Estimările pe durate mai lungi, acelea care oferă informații despre temperatura medie pentru fiecare lună în parte, pentru următoarele luni, sunt destul de optimiste din punct de vedere al temperaturilor, așezând țara noastră într-o zonă cu posibile temperaturi medii apropiate de normal sau chiar ușor peste normă. De asemenea, precipitațiile se vor încadra într-o normalitate pentru lunile de iarnă” spune Florinela Georgescu.
Deși aceste prognoze arată temperaturi în unele cazuri peste medie, s-ar putea ca pe alocuri să existe și episoade de frig intens. Cu toate acestea, facturile la gaz ar putea să reprezinte un efort financiar în anumite cazuri, a mai adăugat meteorologul
„Totuși, trebuie să interpretăm aceste informații cu mare precauție, deoarece un regim normal al precipitațiilor înseamnă, categoric, și episoade cu precipitații mai intense. Temperaturile normale pentru lunile ianuarie și februarie înseamnă, din nou, posibilitatea ca, în unele perioade, să fie foarte frig, pentru că așa este firesc în această perioadă a anului.
Așadar, ne putem aștepta, din punct de vedere, al facturilor, să simțim efectele acestor posibile perioade cu temperaturi scăzute”, a mai spus Florinela Georgescu.