Fabrica din Balș are în prezent 100 de angajați și continuă recrutările. U. Unitatea produce în special filtre pentru curățarea aparatelor și sculelor electrice, în sectorul privat și profesional, scrie profit.ro.
„La începutul acestui an am transferat ultimul grup de echipamente de la fabrica noastră din Münster, iar obiectivul principal este să avem un proces de producție stabil, cu o producție constantă, o echipă stabilă și să ne extindem gama de produse atât cu clienții existenți, cât și cu clienți noi”, a declarat Florin Toma, general manager Hengst Filtration.
Anul trecut, fabrica de la Balş a primit certificările ISO 9001:2015 și FCS și a trecut de auditul clienților premium Miele, Kaercher și Festool.
Investițiile, în valoare de 11 milioane de euro, au vizat renovarea fabricii, relocarea echipamentelor, operațiunile IT, certificarea unității, precum și angajarea și instruirea personalului.
„Planul de investiții depinde de mediul economic din România și Europa, unde se află furnizorii și clienții noștri, și dorim să avem o creștere organică a afacerii în România, în regiunea Oltenia”, a mai spus Florin Toma.
Hengst Filtration, o companie de familie fondată în 1958 la Munster, Westfalia, are peste 3.500 de angajați și operează în 23 de locații din Europa (Germania, Polonia, Danemarca, Franța, Cehia), Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. În România, compania a achiziționat fosta fabrică IAC (International Automotive Components) din Balș, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto în 2019, și explorează posibilități de extindere prin achiziționarea unor terenuri suplimentare în aceeași zonă din Oltenia.