Un interlop, dat în urmărire internaţională timp de 9 ani, a transmis live de la aeroport VIDEO

După ce poliţiştii ieşeni s-au chinuit aproape un deceniu să-l aducă în ţară pe Belgian Tănase, interlopul a venit de unul singur, cu avionul, şi le-a arătat sfidător degetul mijlociu autorităţilor. Belgian a aşteptat ca pedeapsa primită în 2007 să i se prescrie, iar familia sa a transmis în direct, pe Facebook, venirea la Iaşi cu avionul a interlopului. Și pentru ca umilinţa autorităţilor să fie şi mai mare, poliţiştii spun că Belgian a fost arestat, în Franţa, pe 30 august, însă eliberat deoarece, cu patru zile înainte, o instanţă din Iaşi îi anulase mandatele de executare a pedepsei.
Iulian Tudor
14 sept. 2016, 11:20
Un interlop, dat în urmărire internaţională timp de 9 ani, a transmis live de la aeroport VIDEO

Justiţia ieşeană trece zilele acestea prin una dintre cele mai umilitoare situaţii din istoria sa. Cunoscutul interlop ieşean Belgian Tănase, membru al clanului ţigănesc condus de Cosmos Tănase, s-a întors de unul singur în ţară după ce autorităţile române au încercat, timp de 9 ani, să îl captureze pentru a-l băga după gratii, scrie ziaruldeiasi.ro.

Belgian a venit în ţară pe 12 septembrie, cu avionul ce a aterizat la Iaşi la 16.30, şi care a venit de la Paris. Interlopul a decis să vină în ţară fără a se mai ascunde după ce cu doar câteva zile înainte condamnarea sa de patru ani de închisoare a fost declarată prescrisă de justiţie.

Ulterior, în timpul unei petreceri, Belgian a apărut şi el într-o transmisiune live pe aceeaşi reţea socială şi a arătat celor care îl priveau degetul mijlociu, gândindu-se, probabil, la poliţiştii care au încercat aproape un deceniu, fără noroc, să îl prindă.

Curajul lui Belgian Tănase de a se întoarce la Iaşi ascunde în spate fie o incompetenţă, fie o rea-credinţă a autorităţilor care ar fi trebuit să se asigure că interlopul îşi execută pedeapsa primită în 2007, când a primit patru ani de închisoare pentru infracţiuni rutiere. „Ziarul de Iaşi” a aflat că, încă din 2008, la nivelul Curţii de Apel Iaşi exista informaţia că Belgian locuieşte în Franţa, adică fix ţara din care Belgian s-a întors alaltăieri. Rămâne un mister de ce autorităţile ieşene nu au putut sau nu au vrut să îl extrădeze pe interlop.

Belgian Tănase, fratele mult mai cunoscutului interlop Cosmos, a fost condamnat definitiv, în iunie 2007, la patru ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare probe biologice. Interlopul a fost condamnat cu executare întrucât nu se afla la prima faptă de acest gen, el mai fiind acuzat de infracţiuni rutiere. Înainte de decizia definitivă, anticipând că ar putea merge la puşcărie, Belgian a fugit misterios din ţară. Se întâmpla tot în 2007, atunci când autorităţile române au decis să îl dea în urmărire generală pe interlopul ieşean.

În iunie anul acesta, urmăritul general Belgian Tănase a introdus o acţiune de contestaţie în anulare la Judecătoria Iaşi, invocând că mandatul de executare a pedepsei de patru ani s-a prescris şi cerând anularea acestuia. La scurt timp, o acţiune similară a introdus şi Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei, care, de asemenea, a cerut anularea mandatului din cauza prescripţiei. Decizia instanţei a venit pe 26 august, atunci când, pe lângă mandatul de executare a pedepsei a fost anulat şi mandatul european de arestare emis după ce Belgian a fost dat în urmărire generală. Din acel moment, Belgian ar fi putut veni oricând în România, fără ca niciun poliţist să îl poată atinge măcar cu un deget. Pe 30 august, adică la patru zile după ce mandatul lui Belgian fusese anulat, autorităţile franceze l-au arestat pe interlop în baza mandatului european. După ce au primit înştiinţarea că acesta este nul, francezii l-au eliberat pe Belgian, iar acesta a putut veni la Iaşi din nou, după 9 ani, pentru a-şi îmbrăţişa copiii şi rudele.

Citeşte şi O femeie, urmărită internaţional pentru complicitate la omucidere, prinsă în Braşov


 


Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a cerut un turist la o autoservire de pe litoralul românesc. Bucătarul a crezut că e o glumă: ”L-am trimis la alimentară”
Capital.ro
Mașinile interzise din 13 august. Șoferii din România, avertizați. Se aplică de la ora 21:00
Playtech.ro
INFERN în Grecia. Imagini apocaliptice, orașe evacuate, panică uriașă
DailyBusiness
Vești BUNE pentru proprietarii de imobile! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul!
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
Prințul Harry, încă o boacănă. E părăsit de tot mai mulți colaboratori
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Incendiile de vegetație fac prăpăd în Grecia. România a trimis încă 44 de pompieri în ajutorul autorităților elene: „Ochii îți lăcrimau. Nu puteai să respiri”
Capital.ro
Toți proprietarii de case și apartamente vor plăti. Ordin la Guvern: Intensificăm efortul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...