Un IT-ist din Iaşi a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare, după ce şi-a făcut arborele genealogic

Daniel, un tânăr IT-ist din Iaşi, a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare. Acesta şi-a făcut arborele genealogic până la anul 1260. Cercetările au durat patru ani.
Loredana Brumă
07 ian. 2022, 09:12
Un IT-ist din Iaşi a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare, după ce şi-a făcut arborele genealogic

Un IT-ist din Iaşi a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare. Daniel a vrut să afle detalii despre propria identitate, astfel că, a început să-şi caute strămoşii. Timp de patru ani, tânărul în vârstă de 32 de ani şi-a făcut arborele genealogic până în anul 1260. În urma cercetărilor, Daniel a aflat că este rudă chiar cu Ştefan cel Mare.

Un IT-ist din Iaşi a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare

Daniel a povestit cu a început demersul său pentru crearea arborelui genealogic.

„Am început cu paşi mici, cu diverse poveşti care tot apăreau la diferite mese în familie şi am ajuns să umblu prin cimitire uitate de oameni şi să caut în arhivele naţionale diferite documente. Şi am ajuns la un arbore genealogic de 5.000 de persoane. E important de ştiut că oricine poate face asta, este dreptul nostru”, a spus tânărul din Iaşi, potrivit Adevărul.

Munca sa a fost îngreunată de reticenţia oamenilor, care îşi imaginau că el caută vreo moştenire.

Citeşte şi Cum arătau în realitate Ștefan cel Mare sau Mircea cel Bătrân. Chipurile celor doi domnitori au fost reconstruite

„Toţi mă întrebau: ‘Ce faci tu cu informaţiile astea?’. Credeau că mă ajută la vreo moştenire. Multă lume asociază cercetarea genealogică cu luarea unei moşteniri. Le spuneam că nu caut averi”, explică Daniel Cantoreanu.

Pentru a afla informaţii despre originea sa, tânărul povesteşte că a luat la pas chiar şi cimitirele. Acesta spune că cimitirele au un rol important într-un astfel de proiect.

„O întrebare bună, care trebuie pusă tuturor, este: ‘Unde este îngropată ruda cutare?’ De regulă, pietrele funerare mai au anumite informaţii care pot ajuta. Putem găsi informaţii importante. De exemplu, un nume de familie care nu are nicio legătură cu restul. ‘De ce este omul acesta înmormântat împreună cu ei?’. În prezent, din fericire, se păstrează destule monumente funerare şi cimitire. Multe sate au, pe lângă cimitirul actual, şi aşa-numitul Cimitir Vechi. Alea sunt foarte importante. Eu am găsit, într-un astfel de cimitir, o stră-stră-stră-bunică de-a mea”, a declarat tânărul programator.

În urma cercetărilor, Daniel a descoperit că este rudă cu Ştefan cel Mare.

„Am descoperit strămoşii de pe linia maramureşeană a familiei. Sunt descendenţi din voievozii Ţării Maramureşului. O să numesc câţiva: Ştefan I, Ştefan al II-lea, Voievodul Maramureşului, Iuga, care şi el a fost voievod al Ţării Maramureşului, adică fratele lui Bogdan I Descălecătorul. Deci, oarecum, am răspuns unor prieteni care spuneau în joacă: «Te pomeneşti că eşti rudă cu Ştefan cel Mare». Da, acum le pot răspunde. Sunt rudă cu Ştefan cel Mare”, a explicat Daniel.

Acum, după toată cercetarile făcute timp de patru ani, Daniel vrea să scrie o carte. De asemenea, a creat şi o pagină de Facebook pe care postează detalii despre proiectul său – Genealogia Neamurilor.

Citeşte şi Un primar din Vaslui amenință guvernul României: „Vă vom aștepta la fel cum îi aștepta Ștefan cel Mare pe turci“

 

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Aparatul din casă care consumă cel mai mult curent. Factura la energie electrică va fi mult mai mare
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
APĂ CU PORȚIA în România! Situația e critică
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Loredana Groza, imagini cu Alain Delon
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime
Capital.ro
Lege nouă pentru șoferi. S-a modificat limita. Rămâi fără permis timp de o lună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Cât vom plăti FACTURA la IARNĂ. ANUNȚUL ministrului Energiei despre COMPENSARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...