Un jurnalist rus al postului public de televiziune, ucis în Doneţk

Un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia a murit în regiunea Doneţk din estul Ucrainei după ce a fost împuşcat în abdomen, a anunţat televiziunea, potrivit ITAR-TASS şi AFP, citate de Agerpres.
Iulian Tudor
30 iun. 2014, 05:35
Un jurnalist rus al postului public de televiziune, ucis în Doneţk

‘În această noapte (duminică spre luni – n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Doneţk’, a precizat postul de televiziune într-un comunicat.

‘Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unităţi militare, unde echipa venise să filmeze un material. La faţa locului au fost trase în mod neaşteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian, în vârstă de 68 de ani, a fost rănit grav în abdomen. Avea 68 de ani’, se mai menţionează în comunicat.

Deplasarea la unitatea militară fusese organizată de serviciul de presă al autoproclamatei ‘Republici Populare Doneţk’. Jurnaliştii călătoreau cu un autobuz alături de mame ale soldaţilor, care intenţionau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată, informează Agerpres.

Citeşte şi A EXPIRAT ARMISTIŢIUL în sud-estul Ucrainei

După ce au fost trase focuri, jurnaliştii au reuşit să se urce într-un autobuz şi să se îndepărteze aproximativ 500 de metri de unitate. Apoi, ei au coborât din nou, însă au fost trase noi focuri de armă. Acela a fost momentul când cameramanul a fost rănit. Colegii l-au transportat la spital, unde Anatoli Klian a murit din cauza rănii. La 17 iunie, alţi doi jurnalişti ai televiziunii publice ruse au fost ucişi în regiunea vecină Lugansk.

Moscova cere explicaţii Kievului

Moscova cere Kievului să desfăşoare o investigaţie obiectivă asupra morţii jurnalistului televiziunii publice din Rusia în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a precizat Ministerul rus al Apărării, transmite ITAR-TASS.
‘Moartea jurnalistului rus arată încă o dată că cei care aplică legea în Ucraina nu vor o detensionare a conflictului armat din est şi blochează un armistiţiu şi aşa fragil’, a adăugat Ministerul de Externe de la Moscova.

Comitetul de Anchetă din Rusia a anunţat la rândul său deschiderea unei anchete pentru folosire de ‘mijloace şi metode de război interzise’ şi ‘uciderea unei persoane în legătură cu activităţile sale’ profesionale. Această anchetă va fi ‘în curând’ completată de cea deschisă în mai împotriva forţelor armate ucrainene, Gărzii Naţionale şi mişcării paramilitare naţionaliste Pravî Sektor, a precizat Comitetul într-un comunicat.

Citeşte şi Petro Poroşenko a prezentat un PLAN ÎN 14 PUNCTE pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina

Jurnalistul lucra de 40 de ani pentru televiziunea rusă şi a fost în numeroase misiuni în zone dificile, a precizat angajatorul său. Şoferul autobuzului care îi transporta pe jurnalişti a fost rănit şi se afla luni dimineaţă la spital, a precizat un reporter al postului public rus de ştiri Rossia 24.

La 17 iunie, alţi doi jurnalişti ai televiziunii publice ruse au fost ucişi în regiunea vecină Lugansk. Televiziunea a acuzat atunci tirurile forţelor ucrainene. Fotoreporterul italian Andrea Rocchelli şi asistentul său rus Andrei Mironov au fost ucişi în apropiere de Slaviansk la sfârşitul lunii mai.

Citeşte şi Regiunea rusofonă Lugansk, din Ucraina, îşi creează propriul KGB şi propriul serviciu de contrainformaţii

Violenţe sporadice au continuat în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului declarat de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko la 20 iunie pentru a permite desfăşurarea de negocieri de pace cu rebelii. Armistiţiul ar urma să expire luni.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care își vor schimba total viața până la finalul lunii iulie. Iese soarele și pe strada acestor nativi
Capital.ro
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai asta în mașină
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi înghețate pensiile, chiar înainte de recalculare? Ce se întâmplă cu datoria publică a României
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a murit într-un cumplit accident în Slatina
Capital.ro
Ilegal pentru românii cu telefon mobil. Apelul care îți aduce Poliția la ușă. Amendă 4.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Emma Navarro ajunge în sferturile de finală la Wimbledon după o victorie impresionantă
MediaFlux
BENEFICII suplimentare la pensie. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!