Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Avertismentul primarului: „Vă rugăm să fiţi foarte atenţi”

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Evenimentul a avut loc sâmbătă, în orașul italian Ladispoli. Anunţul referitor la prezenţa leului a fost făcut chiar de primarul localităţii, într-o postare pe Facebook.
Alina Costache
12 nov. 2023, 15:39
Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Avertismentul primarului:
Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. „Un leu a scăpat de la circ. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să evitaţi călătoriile până la noi ordine„, a transmis sâmbătă edilul.

Citește și: Cine e croitoreasa româncă ce și-a deschis propriul atelier în Italia. Cum a reușit să-și împlinească cel mai mare vis

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș

Primarul a fost criticat de localnici pentru că a permis accesul circului în oraş, cu animale sălbatice periculoase, amintind că nu el este cel care dă astfel de autoizaţii şi că în urmă cu mai mulţi ani a pierdut un proces referitor la utilizarea animalelor sălbatice în spectacolele de circ.

Şase ore mai târziu, el a transmis că leul a fost sedat şi capturat, fiind preluat de personalul circului, mulţumind Poliţiei, carabinierilor, Pompierilor, Poliţiei Locale şi Provinciale, şi tuturor voluntarilor care au participat la acţiune.

De asemenea, şi-a exprimat speranţa ca acest episod să trezească nişte conştiinţe şi să poată fi pus capăt exploatării animalelor în circuri.

Primul magazin din Italia controlat 100% de inteligența artificială

Acesta aparține de lanțul de supermarketuri Conad și este primul magazin autonom din peninsulă. Permite clienților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece prin casierie, punând totul direct în geantă, informează Corriere della Sera.

Proiectul fără precedent pentru Italia s-a năcut din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a descoperit tehnologia dezvoltată de start-up-ul portughez Sensei pentru a o pune la dispoziția marii distribuții.

Magazinul este dotat cu „tehnologie de vizionare computerizată”, formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, să urmărească clienții de când intră și până când pleacă și să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale.

Pentru o a doua verificare, există senzori pe fiecare raft care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l pune în coș.

Este un supermarket dedicat celor care vor să își facă cumpărăturile rapid, fără să piardă timp la cozi și care ridică nivelul de servicii”, susține Massimo Volpe, co-fondator al Retail Hub.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Se plătesc peste 200 EURO. Anunț de la Guvern: Obligatoriu trebuie să plătim
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Știrea momentului despre Apple! Cum poți încerca noul OS
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Un diplomat nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, dezvăluind planuri de evadare ale conaționalilor săi
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?