Negociatorul împreună cu echipa sa, surprinşi în timp ce ieşeau din clădirea Guvernului de la Priştina, nu au fost loviţi de roşii, dar au fost obligaţi să se întoarcă şi să intre din nou în clădire, pentru a găsi altă ieşire.
Poliţia a format un cordon pentru a împiedica manifestanţii să se apropie de intrarea principală în clădire.
Manifestanţii, membri ai mişcării pentru Autodeterminare, reprezentată în Parlamentul kosovar, au scandat „opriţi negocierile!” cu Serbia şi „Serbia nu şi-a cerut scuze pentru crimele comise”, în timp ce Cooper discuta cu premierul kosovar Hasim Thaci.
„Autodeterminarea se opune oricărui schimb cu Serbia pe la spatele cetăţenilor din partea politicienilor europeni”, a declarat Glauk Konjufca, unul dintre liderii mişcării.
Autodeterminarea (de opoziţie), al treilea partid în Parlamentul kosovar, se opune oricărui contact cu Serbia şi doreşte unificarea Kosovo, cu populaţie majoritară de albanezi, cu statul vecin, Albania.
Thaci, care a reacţionat faţă de acest incident, apreciază într-un comunicat că acesta a „umbrit imaginea europeană a Repiblicii Kosovo”.
Cooper, aflat în vizită în regiune, a discutat la Belgrad şi Priştina despre relansarea dialogului între Kosovo şi Serbia, întrerupt pe fondul organizării alegerilor generale în Serbia la 6 mai.
Acest dialog sub auspiciile UE, abordând exclusiv chestiuni tehnice, a început în martie 2010. Priştina refuză reluarea discuţiilor privind proclamarea independenţei Kosovo în februarie 2008, ferm respinsă de Belgrad.