„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe.
Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!
Cred că cu toții ați auzit măcar odată vorba aia: “Se putea și mai rău!”
Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record!
Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și din păcate, pacienții aflați în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.
Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: “Așa și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!”
Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță!
Singurul lucru pe care-l faceți, este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm!
Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil, nu în România!
Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați, de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital, așteptând un loc?
La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceeași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă în evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe!
Sunt întrebat adeseori de aparținători dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală!
După, de multe ori nu se mai poate face nimic!
Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, își încheie medicul avertismentul dur, potrivit realitatea.net.
Un medic ATI vorbeşte despre drama nevaccinaţilor de la ATI. Dr. Laura Zarafin de la Spitalul Colentina spune că familiile celor aflați în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă caută cu disperare tot felul de „pile” pentru a-i ajuta pe cei dragi să trăiască.
Laura Zarafin a transmis un mesaj dur celor care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului.
“Mă gândesc la toti cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici.
Familiile lor caută tot felul de ‘pile’, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab!
Mă întreb – oare acum cred în medici ?
Nu era mai simplu să se vaccineze ?
Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?
Terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale. La noi se stă în ambulanțe la coadă”, a scris Dr. Laura Zarafin, medic primar ATI, Spitalul Colentina, potrivit Ro Vaccinare.
Grupul de Comunicare Strategică anunţă luni, 11 octombrie 2021, că la nivel naţional mai este liber un singur pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în Județul Hunedoara.
Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 9.148 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.423 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 209 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.632 de pacienţi cu COVID-19. 456 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 34 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.