Chiriac a precizat că, deşi conducerea Spitalului Judeţean a cerut medicilor ca, atunci când trimit pacienţii să îşi cumpere anumite medicamente de la farmacie, să-şi pună şi parafa pe biletele respective, astfel încât pacienţii să îşi poată deconta cheltuiala la spital, unii doctori continuă să nu facă acest lucru, motiv pentru care bolnavii nu îşi pot recupera banii.
Preşedintele CJ a arătat presei un astfel de bilet primit de la medic de un pacient din SJU care a fost trimis să-şi cumpere singur medicamentele, bilet pe care doctorul respectiv nu şi-a pus parafa.
„Anumiţi medici, nu vreau să dau nume, trimit pacienţii cu bileţel la farmacia din colţ fără să-şi asume. Bileţelul nu ajunge cu parafa nici măcar la conducerea spitalului, pentru ca acele medicamente să fie decontate sau măcar să fie verificat dacă medicamentele respective există în farmacia spitalului. Am să vă dau un document, ca să vedeţi şi dvs. I l-am dat şi doamnei manager ca să discute cu respectivul doctor, pe care îl ştim şi i-am spus să îi dea sancţiune, pentru a pune lucrurile în ordine. Nu mi se pare corect ca pacientul să fie direcţionat de medic către farmacia din colţ, ca să-şi cumpere medicamente, neasumat. Dacă tot îţi asumi, pune şi parafa, ca să ştim de unde vin bileţelele”, a declarat Chiriac.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a confruntat, la sfârşitul anului trecut, cu o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli.
Şi în prezent Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila înregistrează lunar un deficit de circa 1,2 milioane lei, care se resimte în lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.