Un medic român din Suedia explică de ce varianta Delta e atât de agresivă. Laura Ghibu spune că tulpina Delta se manifestă diferit faţă de celelalte variante ale coronavirusului, precizând că simptomele apar mult mai repede decât în cazul celorlalte mutaţii.
Dr.Laura Ghibu a explicat de ce varianta Delta este atât de agresivă, făcând precizări importante privind simptomele cu care debutează boala.
„Aceasta variantă are şi un alt decurs, un pic mai rapid decât eram noi obișnuiți. Simptomele se văd după două, patru zile, când înainte se vedeau poate după o săptămână, iar înrăutățirea stării se face mult mai repede decât înainte. Simptome grave putem să vedem după 4-5 zile. Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate.
Nu este ca varianta inițială când îţi pierdeai gustul, mirosul şi aveai tuse şi dureri de gât. Această variantă poate să debuteze şi cu simptome ușoare de răceală şi poate să debuteze şi cu dureri de burtă şi alte simptome intestinale.
Lumea poate nu bagă se seamă aceste simptome şi ajunge să ceară ajutorul medicului când e poate prea târziu”, spune medicul Laura Ghibu, potrivit Antena 3.
Medicul a explicat şi de tot mai mulţi tineri ajung la spital în stare gravă din cauza coronavirusului.
„Tinerii nu mai au putere să mai respecte restricţiile, iar contagiozitatea mare face ca acest virus să se răspândească repede printre ei. Din studii, un tânăr la 10.000 poate să decedeze din cauza acestei variante şi cam 26% din tinerii infectați ajuns să fie spitalizați şi la ATI”, a mai explicat medicul Laura Ghibu.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 13.854 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. De asemenea, au fost raportate 385 de decese în 24 de ore. La ATI sunt 1.561 de pacienţi, dintre care 23 sunt minori.
Până vineri, 8 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.407 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.164.547 de pacienți au fost declarați vindecați, a mai transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.