„Micul dejun trebuie sa reprezinte 35% din ce maninca. Ca sa pot sa traiesc eu trebuie sa am energie, cind mi-o iau? Dimineata! Ca o masina, masina cind pleaca trebuie sa aiba benzina, nu are, nu merge!”, spune Prof.dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Caloriile luate la micul dejun se transforma, pe tot parcursul zilei, in energie. Vorbim de intervalul orar 6-9 dimineata.
Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie: „Acest interval se numeste interval de mic dejun, acolo trebuie sa stim sa profitam de randament 100% din punct de vedere al nutrientilor. Alimentul natural integal contine, in proportiile corecte proteine, glucide si cantitatea de apa. Laptele cu cereale sau iaurtul cu cereale e o combinatie clasica de mic dejun care impaca ambele deziderate – avem nevoie de o sursa de proteina si de o sursa de glucide cu eliberare lenta – cereale. Combinatia branzica dulce, branzica cu cereale sau cu fructe este o alta combinatie de tip proteina-glucide energizante”.
Citeşte şi