Penele acestui dinozaur, Mircroraptor, cu patru aripi şi de mărimea unui porumbel, aveau reflexe negre şi albăstrui, asemeni corbului. Se hrănea cu insecte şi trăia pe actualul teritoriu al Chinei, potrivit Agerpres.
‘Studiul oferă o perspectivă fără precedent asupra aspectului acestui animal’, spune Mark Norell, preşedintele secţiunii de paleontologie a Muzeului american de istorie naturală şi unul din autorii comunicării apărute în revista Science din 9 martie.
‘Au fost avansate mai multe ipoteze care să explice cum erau orientate penele acestui mic animal de pradă, dacă formau o suprafaţă portantă care să-i permită să zboare sau dacă-i foloseau numai ca armă de seducţie’, adaugă el. ‘Am stabilit astfel nu numai culoarea strălucitoare a animalului, ci şi faptul că micul prădător, ca multe alte păsări actuale, se folosea de acest lucru ca să trimită semnale vizuale altor membri ai speciei sale’, arată Mark Borell.
Deşi micul prădător are o anatomie foarte asemănătoare cu păsările, este considerat totuşi dinozaur neaviar, fiind clasificat în grupa dinozaurilor Dromaeosaurus.
Fosila foarte bine conservată a micului dinozaur a fost găsită în straturile stâncoase din nord-estul Chinei, cu o vechime de circa 130 de milioane de ani.