În Mehedinţi peste 400 de cehi din satul Eibenthall s-au strâns în biserica veche de peste o sută de ani la slujba de Înviere. Apoi, oamenii au pornit în alai prin localitate. Potrivit obiceiului copiii merg din casă în casă şi aduc vestea Învierii Domnului. Sunt răsplătiţi cu ouă roşii şi bani.
La Sibiu, „Hristos a înviat” s-a auzit în cor in limbile româna, maghiară şi germană, sute de credincioşi venind să ia lumină înainte de miezul nopţii.
Şi în Harghita sute de persoane sărbătoresc Paştele catolic. Potrivit tradiţiei, lumina primită în seara de Înviere trebuie ţinută aprinsă timp de trei zile.
La Bucureşti, Catedrala Sf. Iosif a fost neîncăpătoare, printre cei care au asistat la slujbă numărându-se şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi Theodor Paleologu, cu toate că acesta dini urmă nu este catolic. „Eu nu sunt catolic, dar am stat multă vreme printre catolici, fie la Paris, fie la Munchen, fie la Universal sau la Boston şi am avut întotdeauna foarte mult drag pentru slujba de Înviere”, a spus Paleologu.
Milioane de oameni au sărbătorit Învierea în întreaga lume. Mii de oameni au venit la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, ca să ia lumină sfântă. Mulţi şi-au instalat corturi în apropierea lăcaşului şi au stat acolo zile în şir, ca să poată participa la slujbă.
Biserica este construită pe locul unde se crede că Iisus a fost crucificat şi înmormântat. Din acest motiv, ea e considerată un loc sfânt al creştinătăţii. Mii de pelerini din întreaga lume, vin aici în fiecare an, ca să participe la ceremoniile de Paşte. Autorităţile locale au sporit drastic măsurile de securitate pentru a preveni eventuale atacuri teroriste. Ierusalimul a fost pur şi simplu închis, iar soldaţii şi poliţiştii patrulează pe străzi, la fiecare pas.
Din cauza acestor măsuri, credincioşii din Cisiordania nu putut intra în oraşul sfânt şi şi-au organizat propria slujbă de înviere, în biserica Naşterii Domnului din Bethleem.
La Vatican, slujba de înviere a fost condusă de Papa Benedict. Liturghia s-a desfăşurat în Basilica Sfântul Petru, în faţa a 10.000 de credincioşi. Duminică, suveranul pontif va oficia o slujbă în aer liber în Piaţa San Pietro şi va transmite celebra binecuvâtare urbi et orbi.