Suceveanul a precizat că a plecat din România pe data de 10 aprilie şi li s-a promis că totul va fi bine, numai că la fața locului lucrurile stau cu totul diferit.
”La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?
Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână vă garantez că sunt condiții mai bune”, a povestit suceveanul pentru monitorulsv.ro.
Potrivit bărbatului, câmpurile unde se recoltează sparanghelul sunt la o oarecare distanță de locurile de cazare, iar până acolo muncitorii sunt duși cu autobuze ”de pe care curg tablele”, înghesuiți câte 50-60, fără nici un fel de protecție.
Suceveanul a mai menționat că din cauza lipsei echipamentelor de protecție și a apropierii oamenilor sunt deja patru femei care au fost izolate după ce prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID-19.
Bărbatul s-a arătat surprins și de faptul că au ajuns la muncă în Germania și mulți oameni din zona de carantină a județului Suceava.
”Chiar erau câțiva oameni din Pătrăuți care se lăudau pe aici cum au fentat ei filtrele de poliție și au ajuns pe aeroport și de acolo în Germania”, a mai menționat muncitorul aflat la cules de sparanghel.
Citeşte şi: Germania câştigă lupta împotriva coronavirusului cu ajutorul unei armate de medici din Europa de Est
Acesta este cantonat alături de aproximativ 500 de români la circa 40 de km de Freiburg, în apropierea graniței cu Franța.