Un nou cutremur a zguduit România sâmbătă seară. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Un nou cutremur a zguduit România la propriu sâmbătă seară. Seismul cu magnitudinea 3,1 a avut loc la ora 21:37, în județul Buzău și a fost resimțit în mai multe orașe din țară.
Alina Costache
29 apr. 2023, 22:16
Un nou cutremur a zguduit România sâmbătă seară. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe
Un nou cutremur a zguduit România sâmbătă seară. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Un nou cutremur a zguduit România sâmbătă seară. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul cu magnitudinea 3,1 s-a produs la adâncimea de 95 de kilometri.

Citește și Toate profețiile cutremurătoare ale lui Nostradamus. Lumea se va sfârși în acest an!

Un nou cutremur a zguduit România sâmbătă seară

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Sfântu Gheorghe (53 km), Focșani (58 km), Brașov (64 km), Buzău (68 km), Ploiești (89 km).

Este al doilea cutremur în ultimele 48 de ore care are loc în județul Buzău, după ce vineri dimineață a avut loc un seism de 3,6 grade.

În ultimele luni, activitatea seismică din România s-a intensificat. Mai multe cutremure s-au produs frecvent în zona Vrancea, dar și în Oltenia.

Recent, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre numărul mare de cutremure produse în ultimele luni în România și a venit cu sfaturi despre ce trebuie să faci dacă ești surprins de un cutremur în timpul nopții.

”În România, nu se pune problema unui cutremur catastrofal, nici în Vrancea, nici în Oltenia, nici în Banat. Însă, în caz de cutremur, chiar și de mai mică intensitate, dacă are loc noaptea, cobori din pat pe dușumea și te lipești cu spatele de saltea, de pat, pe o parte. Dacă e să cadă planșeul, tavanul, acolo se formează un triunghi al vieții, salvator. Americanii au experimentat acest lucru și 100% îți poate salva viața. Nu încercați sub nicio formă să ieșiți pe scări. Nu știi ce formă ia scara, cum se prăbușește. A fost și situația actorului Toma Caragiu. Dacă rămânea în apartament, trăia. Sticla și paharele nici măcar nu s-au răsturnat pe masă. Cutremurul din 1977 nu trebuia să aibă loc, conform statisticilor. Unul castrofal are loc cam la 100 de ani. Dar, se pare că marele cutremur din 1940 nu și-a făcut atunci toată treaba”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu spune că marii constructori nu cer sfatul specialiștilor și că înalță blocuri, mai ales în București, cu mult peste nivelul maxim admis.

”Nimeni nu-mi cere părerea, sunt foarte mulți căpoși. În sectorul 1 din București se construiesc blocuri cu foarte multe etaje, e o prostie! Trebuie de maximum 7-8 etaje, e riscant cu mai multe, iar eu văd blocuri noi, de 10, chiar și de 15 etaje. De exemplu, în Pantelimon, la 4 martie 1977, un coleg a fost izbit, din perete în perete, la etajul 7. A fost bine că a durat doar atât seismul, căci, dacă mai dura alte 5 secunde, era și mai mare dezastrul în București”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.

Citește și Cutremure succesive în Rusia şi Grecia

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'