„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie DNA împotriva încheierii de şedinţă din data de 14.11.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală. Admite cererea procurorului de înlocuire a măsurii controlului judiciar a inculpatului Dragomir Daniel cu măsura arestării preventive”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, citată de Mediafax.
Procurorii au făcut cererea motivând că prin faptele de care este suspectat în legătură cu tentativa de intimidare a Laurei Codruţei Kovesi a încălcat controlul judiciar dispus în dosarul de corupţie. Cererea DNA de arestare a venit la aproximativ două luni de când a fost pus sub învinuire în dosarul Back Cube.
Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA la începutul anului 2015, alături de soţia sa, fostul ofiţer SRI fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani, folosirea informaţiilor nedestinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
„În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins şi, ulterior, a primit de la un martor denunţător, administrator al unor societăţi comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro”, precizau procurorii la momentul trimiterii în judecată.
Daniel Dragomir a părăsit Serviciul Român de Informaţii în anul 2013.
Fostul locotenent colonel al SRI a fost arestat preventiv însă ulterior pus sub control judiciar.
În luna septembrie a anului în curs judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, în dosarul Black Cube, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT îl acuză pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.