Un nou pădurar bătut cu bestialitate de hoţii de lemne. „Au zis că nu se lasă până nu mă omoară” FOTO şi VIDEO

Un pădurar de la Ocolul Silvic Moldovița, din judeţul Suceava, a fost bătut crunt joi după-amiază de mai mulţi indivizi, despre care se spune că ar fi hoţi de lemne. Pădurarul a scăpat doar datorită faptului că a putut să se adăpostească în mașina sa.
Ionela Marcu
18 oct. 2019, 12:34
Un nou pădurar bătut cu bestialitate de hoţii de lemne.

Răzvan Cenuşă este numele pădurarului şi după ce a mers la spital a depus plângere la Poliție pentru ca autorii să fie depistați și trași la răspundere.

Potrivit dezvăluirilor făcute de ziardesuceava.ro, se pare că bătaia i se trage de la faptul că pădurarul nu s-a aliniat „apucăturilor” din cadrul Ocolului Silvic Moldovița. De-a lungul timpului el a reclamat mai multe nereguli, iar ulterior a apărut în documentarul Recorder, care a dus la destituirea din funcție a fostului șef de ocol, Georgel Zlei.

Hoții de lemne s-au arătat nemulțumiți de situația creată și au ales să se răzbune pe Răzvan Cenușă considerat unul dintre responsabilii pentru demiterea lui Zlei. „M-au bătut pentru că din cauza mea a plecat Zlei și din cauza mea sunt controale în pădure. Au zis că nu se lasă până nu mă omoară„, i-a declarat Răzvan Cenușă lui Tiberiu Boșutar, cetățeanul din Moldovița care luptă împotriva defrișărilor ilegale.

În urmă cu o lună, pădurarul Răzvan Cenușă de la Ocolul Silvic Moldovița a sunat la 112 pentru că a descoperit că i s-a falsificat semnătura în mai multe documente, cel mai probabil pentru a se putea acoperi eventuale nereguli privind tăierile ilegale de pădure. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au ridicat mai multe carnete de inventariere a arborilor destinaţi recoltării, în care semnătura pădurarului Răzvan Cenușă ar fi fost falsificată.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din 2014 până în prezent, în care doi pădurari şi-au pierdut viaţa şi mulţi au avut nevoie de spitalizare, potrivit unui comunicat remis, vineri.

Aceasta după ce, joi, ONG-urile de mediu Greenpeace, Agent Green şi Declic au respins, într-un comunicat de presă, sugestia directorului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, conform căreia sesizările, investigaţiile şi anchetele iniţiate de către ecologişti privind tăierile ilegale ar „semăna violenţă în societatea românească, crescând riscurile la care sunt supuşi silvicultorii”.

În replică, Romsilva spune că apreciază solidarizarea organizaţiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii după ce un al doilea pădurar şi-a pierdut viaţa, în interval de o lună, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, apărând integritatea pădurii.

„Începând cu anul 2014 şi până în prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori şi-au pierdut viaţa, iar mulţi alţii au avut nevoie de spitalizare. Ne exprimăm regretul că anumite organizaţii de mediu interpretează declaraţii ale conducerii executive ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, într-un moment de doliu pentru corpul silvic”, spun reprezentanţii regiei.

Potrivit comunicatului, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a folosit cuvântul ,,societate”, referindu-se la societatea în întregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia.

În numeroase rânduri, directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a lansat invitaţii organizaţiilor de mediu pentru un dialog real, verificări comune ale aspectelor semnalate de acestea şi a susţinut procesul de transparentizare a activităţii, prin oferirea tuturor elementelor necesare pentru informarea corectă şi educarea publicului.

„Un dialog real şi permanent, transparenţa şi solicitarea informaţiilor relevante pot evita lansarea de acuzaţii nefondate în spaţiul public, care pot afecta reputaţia şi imaginea întregului corp silvic. În acelaşi timp, conducerea executivă a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva manifestă toleranţă zero pentru orice abatere de la lege a propriilor angajaţi. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva îşi manifestă permanent disponibilitatea pentru dialog cu organizaţiile de mediu, deplina transparenţă în relaţia cu societatea civilă, presa şi publicul interesat de cunoaşterea cu adevărat a muncii şi eforturilor depuse de silvicultori pentru creşterea şi protejarea pădurilor”, se mai precizează în comunicat.

Răzvan Cenuşă, după bătaie:

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!