Tot în acest dosar este judecat şi fostul şef Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop.
Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu a fost deferit justiţiei pentru şantaj, în timp ce Dan Voiculescu şi fiica sa, pentru complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al ANAF la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să semneze nişte contracte cu firma pe care o administra Alexandrescu. Procurorii susţin că Voiculescu era la curent cu activităţile lui Alexandrescu şi chiar l-a sprijinit.
Dan Voiculescu este deja condamnat la zece ani de închisoare, pe care o execută la Penitenciarul Rahova. În plus, dincolo de condamnare şi de acest dosar în care este acuzat de complicitate la şantaj, fostul senator PC este implicat în alte cinci dosare aflate pe rolul instanţelor. Cele cinci procese sunt cu şeful statului, un altul cu o verişoară şi trei cu jurnalişti, potrivit Gândul.
Procesul cu şeful statului provine din anul 2012. În 5 iulie 2012, preşedintele Traian Băsescu declara, în plenul Parlamentului, că „unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu” a afimat că trebuie controlată justiţia, şeful statului precizând că Parlamentul nu va putea întoarce instituţiile la modul de supunere din 2000-2004. În urma acestei declaraţii, Voiculesc l-a dat în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare, dar preşedintele a câştigat procesul pe 2 mai 2014. Voiculescu a făcut recurs, urmând ca procesul să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.
Alt dosar, aflat tot la Curtea de Apel Bucureşti, este cel în care Voiculescu a dat-o în judecată pe verişoara sa din străinătate, Paraschiva Silaghi, care l-a acuzat că a oferit fostei Securităţi informaţii despre ea. Voiculescu a cerut 130.000 de euro daune morale pe baza unei declaraţii pe care Paraschiva Silaghi a făcut-o la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).
Ultimele trei dosare, care se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, cuprind reclamaţii ale omului de afaceri împotriva unor jurnalişti sau publicaţii. Într-unul, Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Turcescu, după ce jurnalistul a făcut mai multe dezvăluiri despre fondatorul PC. De asemenea, Voiculescu i-a dat în judecată pe ziariştii de la Evenimentul Zilei, pe Dan Andronic, Ionel Stoica, Marian Păvălaşc, Cătălin Antohe, Iulian Virgil Munteanu, care au scris mai multe articole despre acesta. În al treilea dosar, Voiculescu i-a dat în judecată pe jurnaliştii de la Deutsche Welle, pe motiv că aceştia că au scris un articol murdar despre el.