Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius.
Cinci persoane au murit din cauza caniculei și numeroase altele au fost afectate de deshidratare, în urma acestui val de căldură. Autoritățile locale se așteaptă ca temperaturile să mai crească, având în vedere că vara începe oficial pe 21 iunie.
Potrivit specialiștilor WMO, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, în Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913, potrivit stiripeseurse.ro.
Specialiștii de la World Meteorological Organisation au transmis într-un comunicat, marți, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuweit, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.
„Temperatura din Mitribat, Kuwait, este în prezent acceptată de WMO drept cea mai mare vreodată înregistrată în regiunea continentală a Asiei. Cele două observații sunt a treia și a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO”, se arată în comunicat, potrivit stiripesurse.ro.
Unii experți contestă, însă, acuratețea celei mai mari temperaturi înregistrate vreodată pe Terra, cea din 1913, din California, și spun că, aceasta, „esențial, nu este posibilă dintr-o perspectivă meteorologică”.
A doua cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 55 de grade Celsius, în Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931.