Un nou scandal cutremură TVR-ul! Programul de emisie dat peste cap din cauza unui protest. Ce i-a supărat pe angajați

Se pare că scandalurile se țin lanț în TVR. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile de lucru, motiv pentru care au inițiat un protest care a dat peste cap programul de emisie al TVR Info.
Mircea Filipescu
01 aug. 2023, 23:11
Un nou scandal cutremură TVR-ul! Programul de emisie dat peste cap din cauza unui protest. Ce i-a supărat pe angajați
Un nou scandal cutremură TVR-ul! Programul de emisie dat peste cap din cauza unui protest

Situația de muncă dificilă provoacă evenimente neprevăzute la TVR. În seara de marți, 1 august, programul TVR Info a fost modificat datorită unui protest spontan al personalului tehnic. Potrivit unor informații provenite din interiorul instituției, emisiunea „Tema zilei”, programată să fie difuzată în direct la ora 21.00, nu a început la timp. Personalul tehnic a refuzat să intre în regia de emisie din cauza condițiilor de muncă precare.

Citește și: O nouă anchetă în TVR, după ce imagini din arhiva ”Replay au ajuns ilegal pe YouTube. Ce spune Marian Olaianos, fostul realizator al emisiunii

O problemă majoră a fost lipsa aerului condiționat, care a stârnit nemulțumirea angajaților. Zilele trecute, o colegă de-a lor a fost transportată cu ambulanța din regie, după ce i s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate. În plus, într-un incident recent, un alt angajat a pierdut viața la TVR. Aceste evenimente au stârnit revolta personalului tehnic și au dus la protestul spontan care a perturbat programul TVR Info.

Echipa tehnică a hotărât să boicoteze emisiunea și să nu intre în studioul 11 până când problema cu climatizarea nu va fi rezolvată. Prezentatorii au fost nevoiți să se descurce singuri, încărcând prompterul, genericele și materialele necesare, dar, din lipsa ajutorului tehnic pentru sunet, emisiunea nu a putut începe la ora stabilită.

În urma unui demers care a durat aproximativ o jumătate de oră, angajații au fost convingeți să intre în studio pentru a transmite în direct un interviu cu ministrul mediului, Mircea Fechet. Înainte de acest moment, postul a difuzat o emisiune înregistrată.

În ciuda situației tensionate, angajații se simt neputincioși, deoarece PDG-ul Cristian Turturică pare să fi plecat și nu există pe cine să poată sesiza cu privire la problemele lor.

Reacția TVR:

„Emisiunea „Tema zilei” difuzată de TVR INFO marţi, 1 august 2023, a început la ora 21.05, nu la ora 21.30, aşa cum este menţionat în articol. Întârzierea de doar 5 minute a fost cauzată de anumite probleme legate de planificarea mai multor transmisii şi înregistrări succesive la intervale foarte scurte de timp şi nu din cauza unui „boicot al echipei tehnice”.Totodată, pe parcursul emisiunii, în jurul orei 21.15, moderatoarea emisiunii a avut un acces de tuse, motiv pentru care producătorul a fost nevoit să întrerupă emisia timp de câteva minute. Transmisia a fost reluată la 21.25 şi totul a decurs normal până la finalul ediţiei, respectiv până la ora 21.53”, au transmis reprezentanții TVR.

TVR își dorește să ascundă sub preș problemele legate de organizarea Eurovision. RomâniaTV.net a solicitat mai multe informații legitime, dar a fost complet ignorată. Potrivi legii în vigoare, TVR trebuie să răspundă în zece zile la solicitările, întrebările privind temele interes public. În situații speciale, termenul poate ajunge la 30 de zile. În cazul de față, 46 de zile s-au scurs de la data la care România TV a solicitat punctul de vedere al TVR. Solicitarea a fost trimisă pe 14 mai, iar pe 25 iunie a fost trimis un „reminder” – inutil, pentru că instituția a refuzat să ofere un răspuns.

Citește și: Florin Zamfirescu sare în apărarea Marinei Almășan în scandalul TVR. Reacția neașteptată a actorului: „Două fetițe discută: dragă, azi am găsit un prezervativ pe calorifer”

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'