Un nou semn de circulație îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnifică acest indicator rutier și unde poate fi întâlnit

Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor. Iată ce semnificație are și unde poate fi întâlnit. Conducătorii auto trebuie să fie atenți, pentru a evita accidentele și sancțiunie.
Filip Stan
14 sept. 2024, 16:29
Un nou semn de circulație îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnifică acest indicator rutier și unde poate fi întâlnit
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu respectă acest semn de circulație

Acest semn de circulație, alb-negru, cu o mașină tăiată în două și patru persoane, nu trebuie ignorat. Cu toate astea, puțini cunosc adevărata semnificație a indicatorului.

Citește și: Când trebuie să treci de la cauciucurile de vară la cele de iarnă. Amenzile pentru nerespectarea legii sunt uriașe. Temperaturile scad drastic din luna octombrie

Foarte puțini șoferi români știu ce înseamnă acest indicator rutier, dar momentan acest lucru este necesar doar dacă tranzitează sau vizitează Germania. În această țară indicatorul rutier este prezent de mai bine de trei ani, dar chiar și așa nu toți cetățenii s-au familiarizat cu el.

Cei care nu respectă acest semn de circulație riscă amenzi severe. Ce semnificația are acest indicator? Ei bine, dacă vă aflați în căutarea unui loc de parcare și găsiți unul liber, dar vedeți acest semn, este indicat să îl evitați pentru că este destinat numai mașinilor de tip car-sharing.

Citește și: Codul Rutier 2024. Gestul care atrage amenzi de aproape 1.000 de lei. La ce trebuie să fie atenți șoferii atunci când sunt în trafic

Amenzi pentru șoferii care fac acest lucru

Spălarea mașinii în fața casei, în spatele blocului sau în apropierea unor cursuri de apă continuă să fie o practică comună printre mulți români, însă aceasta poate atrage amenzi substanțiale, în conformitate cu legislația în vigoare. Deși poate părea o soluție rapidă și economică, spălarea mașinii în astfel de condiții vine cu riscuri legale semnificative, care sunt reglementate prin legi ce interzic poluarea mediului.

Legislația românească interzice deversarea apelor uzate în sol, o măsură instituită încă din 1996 prin Legea nr. 107/1996. Apele uzate rezultate din activități casnice, inclusiv spălarea mașinilor, sunt considerate periculoase din cauza substanțelor chimice pe care le conțin. Aceste reziduuri pot modifica proprietățile fizice ale apei și pot polua mediul înconjurător. Printre aceste substanțe se numără uleiul de motor, antigelul și hidrocarburile, toate periculoase pentru sol și apa freatică.

Mai multe autorități locale din România, inclusiv în București, au adoptat reglementări stricte pentru a combate această problemă de poluare. Consiliul General al Municipiului București a implementat, în 2010, Hotărârea nr. 120/2010, care interzice în mod explicit spălarea mașinilor în spații publice sau pe spații verzi. Conform Articolului 27 (2-c) din această hotărâre, persoanelor fizice și juridice le este interzisă deversarea apelor uzate, inclusiv cele provenite din spălarea mașinilor, pe sol.

Nerespectarea acestei prevederi poate atrage sancțiuni semnificative, care variază între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge la 1.000 de lei pentru firme. Aceste sume sunt de zece ori mai mari decât costul obișnuit al unei spălări rapide la o spălătorie self-service, ceea ce face din spălarea legală a mașinii o opțiune mult mai avantajoasă.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul european important care va dispărea în circa 100 de ani. Se caută o soluție pentru salvarea lui
Capital.ro
Taxă obligatorie în România după deces. Va costa 6.000 lei. Se semnează declarație notarială
Playtech.ro
Ce conţine apa de la Kaufland Vreau din România. Un expert a spus exact, o mai cumperi?
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum ar arăta lumea după ce China ar cuceri Taiwanul. America umilită, Beijing impune o nouă ordine mondială
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Dragnea, ironii despre Ciolacu: Era cel mai bun la schimbat scrumiere
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bancnotele care dispar din circulație. Nu vor mai fi disponibile din aprilie. Anunț pentru toți românii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Vin banii de la stat pentru pensionari! Cine primește sumele pe cardul de energie în 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale