Acest nou soi de plantă de anghinare se va numi Columna, însă va mai trece ceva timp până va putea fi consumată. Și asta întrucât se află în anul 1 de testare la ISTIS. Anghinarea din soiul Columna este considerată o delicatesă, dar poate fi întrebuințată nu doar în bucătărie. Are și întrebuințări medicinale, ornamentale și melifere.
De la anghinare se consumă solzii care sunt cărnoși și suculenți, cel mai apreciat și utilizat în gastronomie fiind receptaculul floral; recoltarea calatidiilor se realizează începând cu luna iulie continuând până la venirea înghețului.
În trecut, anghinarea era considerată ”hrana bogaților”, scrie Antena 3.
Citeste si Descoperă leguma care face parte din dieta noastră zilnică și este mai dăunătoare decât un hamburger
Planta are și proprietăți curative: este un bun stimulator al sistemului imunitar datorită conținutului de inulină, este benefică pentru sănătatea ficatului și a inimii și reglează nivelul de colesterol.
Din semințe, frunze, tulpini și rădăcini se extrag nutrienți și substanțe bioactive folosite în tratarea diverselor afecțiuni.
Cu siguranță, mulți dintre noi au auzit de anghinare, dar probabil că nu la fel de mulți au și consumat-o. Planta are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:
Citeste si Castravetele Victor, leguma care câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor din România