Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români. Este gustoasă și bogată în principii nutritive. Apicultor: „O miere destul de rară, care poate fi folosită în diferite tratamente. E foarte bogată în seleniu, în zinc, minerale”

Mierea de albine este nelipsită din casele multor români. O consumă fie la micul-dejun, unsă pe pâine cu unt, fie iau câte o linguriță, două din borcan atunci când au poftă de ceva dulce. Cert este că un borcan cu miere nu prisosește în nicio cămară. De ceva vreme, a apărut pe piață un nou sortiment de miere care, pe lângă faptul că este foarte gustos, este bogat în principii nutritive, fiind o adevărată binecuvântare pentru organism.
Filip Stan
30 oct. 2024, 19:27
Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români. Este gustoasă și bogată în principii nutritive. Apicultor:

Noul sortiment de miere de albine care i-a cucerit pe românii care au încercat-o este mierea de castan. Aceasta nu se găsește în marile magazine, ci doar la băcăniile care comercializează produse de la producători locali.

Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români

Mierea de castan este o miere foarte bogată în seleniu, în zinc, minerale, care poate fi folosită în diferite tratamente. O miere destul de rară„, spune apicultorul Ciprian Pașca pentru Observator.

Așa cum era de așteptat, prețul unui borcan de miere de castan nu este unul foarte mic, dar cu siguranță produsul merită până la ultimul bănuț cheltuit.

Un borcan de 960 de grame de miere de castan costă 80 de lei, unul de rapiță, la aceeași cantitate, 40 de lei, iar cea de salcâm 50 de lei.

Beneficiile consumului de miere de castan

La fel ca multe alte tipuri de miere, și cea de castan este produsă de albinele care colectează polenul. Ele transformă nectarul florilor și mierea depusă de insecte pe suprafața acestora într-o substanță groasă și dulce.

Citeste si Tămâia, un supliment miraculos pentru organism. Ce boli poate vindeca dacă o amesteci cu miere de albine

La începutul verii, florile galbene și foarte parfumate ale castanilor sunt polenizate de albine, care produc o miere catifelată, cu o culoare mai mult sau mai puțin închisă. Mierea de castan este obținută în principal din nectarul florilor de castan, care produc un polen bogat și abundent.

Înflorirea castanului începe la începutul verii, spre sfârșitul lunii iunie. Recoltarea acestei mieri are loc în lunile septembrie și octombrie. Căldurile prea intense pot avea efecte negative asupra cantității și calității mierii.

Beneficiile consumului de miere de castan

Mierea de castan se distinge printr-o aromă și un gust deosebit de amărui, chiar foarte amărui. Este cunoscută ca fiind o miere acidă, care poate intensifica gustul preparatelor tale. Mirosul său este puternic și lemnos, amintind de castane. Textura sa este foarte catifelată și delicată, iar culoarea variază de la negru intens la galben închis. Cristalizarea acestei mieri este lentă și durează, de obicei, luni de zile. Este o miere bogată în vitamine și oligoelemente precum fier, calciu, magneziu și potasiu.

Citeste si Ce este spuma albă care se formează deasupra mierii de albine. Testul care te ajută să îţi dai seama dacă ai de-a face cu o miere naturală sau cu una contrafăcută

Ca toate tipurile de miere naturală, mierea de castan are numeroase proprietăți medicinale. Este cunoscută pentru faptul că favorizează regenerarea celulelor pielii și cicatrizarea acesteia. Fortifică și stimulează sistemul imunitar. Este un tonic natural și ajută la combaterea oboselii. Antioxidanții naturali din compoziția sa ajută organismul să lupte împotriva agenților infecțioși, iar proprietățile sale antiinflamatoare reduc simptomele alergiilor, cum ar fi tusea. Poate servi și ca exfoliant natural, fiind utilă pentru tratarea acneei și curățarea impurităților de pe față.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Lucescu a adus psihologi la echipa națională. Cămătaru, primul beneficiar
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Elevii s-au întors la cursuri! Când începe următoarea vacanță din anul școlar 2024 - 2025
Cancan.ro
Electrocasnicul care va fi interzis în România, din 1 iulie 2025. Decizia oficială vine de la UE
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Donald Trump, avertisment final către Vladimir Putin privind Ucraina: „Încetează focul, stai la masa negocierilor și semnează un acord!”
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre