Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români. Este gustoasă și bogată în principii nutritive. Apicultor: „O miere destul de rară, care poate fi folosită în diferite tratamente. E foarte bogată în seleniu, în zinc, minerale”

Mierea de albine este nelipsită din casele multor români. O consumă fie la micul-dejun, unsă pe pâine cu unt, fie iau câte o linguriță, două din borcan atunci când au poftă de ceva dulce. Cert este că un borcan cu miere nu prisosește în nicio cămară. De ceva vreme, a apărut pe piață un nou sortiment de miere care, pe lângă faptul că este foarte gustos, este bogat în principii nutritive, fiind o adevărată binecuvântare pentru organism.
Filip Stan
30 oct. 2024, 19:27
Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români. Este gustoasă și bogată în principii nutritive. Apicultor:

Noul sortiment de miere de albine care i-a cucerit pe românii care au încercat-o este mierea de castan. Aceasta nu se găsește în marile magazine, ci doar la băcăniile care comercializează produse de la producători locali.

Un nou sortiment de miere de albine i-a cucerit iremediabil pe români

Mierea de castan este o miere foarte bogată în seleniu, în zinc, minerale, care poate fi folosită în diferite tratamente. O miere destul de rară„, spune apicultorul Ciprian Pașca pentru Observator.

Așa cum era de așteptat, prețul unui borcan de miere de castan nu este unul foarte mic, dar cu siguranță produsul merită până la ultimul bănuț cheltuit.

Un borcan de 960 de grame de miere de castan costă 80 de lei, unul de rapiță, la aceeași cantitate, 40 de lei, iar cea de salcâm 50 de lei.

Beneficiile consumului de miere de castan

La fel ca multe alte tipuri de miere, și cea de castan este produsă de albinele care colectează polenul. Ele transformă nectarul florilor și mierea depusă de insecte pe suprafața acestora într-o substanță groasă și dulce.

Citeste si Tămâia, un supliment miraculos pentru organism. Ce boli poate vindeca dacă o amesteci cu miere de albine

La începutul verii, florile galbene și foarte parfumate ale castanilor sunt polenizate de albine, care produc o miere catifelată, cu o culoare mai mult sau mai puțin închisă. Mierea de castan este obținută în principal din nectarul florilor de castan, care produc un polen bogat și abundent.

Înflorirea castanului începe la începutul verii, spre sfârșitul lunii iunie. Recoltarea acestei mieri are loc în lunile septembrie și octombrie. Căldurile prea intense pot avea efecte negative asupra cantității și calității mierii.

Beneficiile consumului de miere de castan

Mierea de castan se distinge printr-o aromă și un gust deosebit de amărui, chiar foarte amărui. Este cunoscută ca fiind o miere acidă, care poate intensifica gustul preparatelor tale. Mirosul său este puternic și lemnos, amintind de castane. Textura sa este foarte catifelată și delicată, iar culoarea variază de la negru intens la galben închis. Cristalizarea acestei mieri este lentă și durează, de obicei, luni de zile. Este o miere bogată în vitamine și oligoelemente precum fier, calciu, magneziu și potasiu.

Citeste si Ce este spuma albă care se formează deasupra mierii de albine. Testul care te ajută să îţi dai seama dacă ai de-a face cu o miere naturală sau cu una contrafăcută

Ca toate tipurile de miere naturală, mierea de castan are numeroase proprietăți medicinale. Este cunoscută pentru faptul că favorizează regenerarea celulelor pielii și cicatrizarea acesteia. Fortifică și stimulează sistemul imunitar. Este un tonic natural și ajută la combaterea oboselii. Antioxidanții naturali din compoziția sa ajută organismul să lupte împotriva agenților infecțioși, iar proprietățile sale antiinflamatoare reduc simptomele alergiilor, cum ar fi tusea. Poate servi și ca exfoliant natural, fiind utilă pentru tratarea acneei și curățarea impurităților de pe față.

DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
De ce să nu arunci varza murată chiar dacă a trecut iarna. Ce poți să faci cu ea pe timp de vară
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. A fost o legendă. Rămâne veșnic în inimile românilor
Playtech.ro
Doliu la Hollywood! Val Kilmer a MURIT. Avea doar 65 de ani, cauza şocantă a decesului
DailyBusiness
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
Adevarul
PSD sună mobilizarea pentru Crin Antonescu cu previziuni sumbre: ieșirea de la guvernare, primari aleși în două tururi și posturi tăiate SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Patru zodii care vor primi o lecție importantă în aprilie. Trădare, minciuni și suferință
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Anunț important pentru românii care beneficiază de acest tip de pensie! Ce trebuie să facă pentru a nu rămâne fără venit
Cancan.ro
Nuntă secretă în politică! Fostul prim-ministru al României s-a căsătorit la Viena cu deputata care i-a furat inima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se schimbă data de expirare la permisul auto. Ordin UE pentru șoferii pensionari. Trebuie să reînnoiască
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
Presimțirea sumbră a soției căpitanului Bătănoiu, comandatul de la manșa avionului prăbușit la Balotești
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Întârzieri la plata pensiilor! Românii așteaptă și două luni să primească banii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Actriţa din piesa care a deranjat Biserica, ameninţată: Nu-mi venea să cred