Mihai Gâdea, audiat în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantaj

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, un nou termen în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a fost chemat la audieri.
Iulian Tudor
23 sept. 2015, 06:13
Mihai Gâdea, audiat în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantaj

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a susținut la audierea sa în dosarul RCS/RDS, că nu știa nimic despre ancheta jurnalistică din spatele promo-ului difuzat la Antena 3 privind posibile fapte de corupție între RCS și Liga Profesionistă de Fotbal, înainte de reținerea lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, potrivit Agerpres.

Am aflat despre materialul ‘Exploziv, mită în fotbal’ cu ocazia reținerii lui Sorin Alexandrescu și nu am știut nimic anterior despre acest subiect. Preluarea spotului difuzat pe Antena 3 s-a făcut automat, nu există o persoană care să se asigure că acesta se difuzează sau nu„, a afirmat Mihai Gâdea la Curtea de Apel București.

El a precizat că exista o reciprocitate între Antena 3 SA și Antena TV Group în difuzarea de promo-uri, iar Sorin Alexandrescu nu avea nicio putere de decizie în cadrul Antena 3 SA, Antena TV Group fiind o entitate separată, atât din punct de vedere al activității editoriale cât și juridic.

Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS/RDS. Toate materialele au fost preluate de la alte surse media, agenții de știri, siteuri etc. Nici Dan Voiculescu și nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea și în conducerea Antena 3 SA„, a arătat Gâdea.

El a menționat că nu a avut nicio implicare în legătură cu negocierea vreunui contract cu RCS/RDS, iar de acest lucru se ocupa o firmă a Antena TV Group.

Directorul Antena 3 a povestit și despre momentele ulterioare reținerii lui Sorin Alexandrescu de către procurori. „După reținerea lui Sorin Alexandrescu, am vorbit la telefon cu Camelia Voiculescu privind acest eveniment. Din partea ei a fost vorba de un sentiment de șoc, de stupoare. Nu știam cum trebuie, ca post de televiziune, să ne raportăm la evenimentul menționat și cum să facem ca acest eveniment să nu se interpreteze, în sensul că s-ar dori influențarea justiției”, a afirmat Mihai Gâdea.

El și-a menținut și declarațiile date în fața procurorilor, la urmărirea penală.

Dan Voiculescu a formulat o adresă la Administrația Națională a Penitenciarelor prin care a arătat că nu dorește să se prezinte la termenul de judecată și nu dorește să dea nicio declarație în fața instanței la acest termen.

Membrul în Consiliul de Administrație al RCS/RDS, Mihai Dinei, a declarat miercuri că în anul 2013, colegul său, Ioan Bendei, i-a povestit că a fost sunat de Sorin Alexandrescu care i-a spus că are documente din care rezultă că RCS/RDS „ar fi dat șpagă de 3,5 milioane de euro lui Mitică Dragomir” și că va face publice aceste informații, ceea ce ar putea duce la arestarea lui Bendei.

„Sorin Alexandrescu i-ar mai fi spus că dacă se încheia un contract de transmitere prin satelit a posturilor din trustul Intact, la prețul de 0,6 euro/abonat, informațiile nu ar mai fi fost făcute publice. Menționez că Bendei Ioan era membru executiv al Consiliului de Administrație al RCS/RDS, calitatea în care putea din punct de vedere juridic să încheie acest contract, însă din cauza conflictului cu Intact, acesta nu ar fi putut fi semnat fără niște discuții serioase”, a afirmat Dinei.

Mihai Dinei a mai spus că la un moment-dat, în perioada respectivă, a apărut și un control al Gărzii Financiare, în care unul dintre comisari a solicitat o copie a contractului dintre RCS/RDS și LPF.

„La momentul în care Bendei mi-a povestit despre prima întâlnire cu Sorin Alexandrescu, l-am sfătuit să se adreseze Poliției, fiind vorba de șantaj. El s-a dus și a depus o plângere”, a arătat Dinei, care a precizat că în acea perioadă au apărut și știri negative despre RCS/RDS, despre care apreciază că era lansate de Antena Group.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate, potrivit Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata si fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Sorin Alexandrescu este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada  16 aprilie – 21 mai 2013, ar fi exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie.

In mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand Antena TV Group la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati„, sustin procurorii DNA.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'