Un nou tip de pneumonie, mult mai periculoasă decât infecţia cu noul coronavirus, a ucis peste 1.700 de oameni în acest an

Un nou tip de pneumonie „necunoscută”, mult mai periculoasă decât infecţia cu noul coronavirus, ar fi ucis peste 1.700 de persoane în acest an în Kazahstan, avertizează oficiali chinezi citați de CNN.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 10:28
Un nou tip de pneumonie, mult mai periculoasă decât infecţia cu noul coronavirus, a ucis peste 1.700 de oameni în acest an

Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan.

Numărul de cazuri de pneumonie necunoscută a crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în toată țara. În unele regiuni, sunt raportate sute de pacienți noi pe zi. Cea mai mare creştere până în prezent a fost raportată în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică.

O parte dintre victimele noii pneumonii sunt cetățeni chinezi. 628 dintre decese s-au înregistrat doar în luna iunie. Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se mai arată în comunicatul Ambasadei Chineze din Kazahstan.

Numărul cazurilor de pneumonie din capitala Nursultan s-a dublat în luna iunie față de aceeași perioadă a anului trecut.

Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale zilnic. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală citat de surse locale.

Ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate. Avertismentul vine în contextul în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a numărului de cazuri de coronavirus, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. 

Nursultan Nazarbayev, președintele Kazahstanului, a fost infectat cu coronavirus în luna iunie.