Conform datelor citate, de la debutul ediției din acest an al celor două programe ‘Rabla’, pentru varianta ‘Rabla Clasic’ au fost acceptate 353 de dosare pentru 1.177 autovehicule, în timp ce 54 de dosare au fost respinse.
În același timp, în cazul programului ‘Rabla Plus’ au fost acceptate 38 de dosare pentru 118 autovehicule, dintre care cinci electrice hibride și 113 electrice 100%, iar alte cinci dosare au fost declarate respinse.
Pe de altă parte, AFM menționează că, în cadrul Programului ‘Casa Verde’, au fost aprobate 247 de dosare aferente județelor Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău și Caraș-Severin.
Listele cu persoanele juridice aprobate și respinse în cadrul Programelor ‘Rabla’ și ‘Rabla Plus’, precum și o listă cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului ‘Casa Verde’ au fost publicate pe site-ul AFM.
Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validați în programele de înnoire a parcului auto național. Totodată, persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestații până la data de 29 iunie 2017, inclusiv.
Nu în ultimul rând, solicitanții respinși pot depune un nou dosar, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, până la data de 29 septembrie 2017.
Ministerul Mediului a anunțat că, începând cu data de 18 mai 2017, persoanele fizice și cele juridice pot accesa Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național — „Rabla Clasic” și „Rabla Plus’.
Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului „Rabla Clasic” se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru „Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.
Citeşte şi BCR a terminat plafonul pentru Prima Casă