Şase generali şi mai mulţi ofiţeri ai armatei ruse au fost ucişi în Ucraina. Armata ucraineană anunţă că aproape 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului

Autorităţile din Ucraina anunţă că un ofiţer superior de navă rus a fost ucis în timpul ostilităţilor. De asemenea, forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent. 14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 24 februarie 2022, până în prezent.
Filip Stan
20 mart. 2022, 15:18
Şase generali şi mai mulţi ofiţeri ai armatei ruse au fost ucişi în Ucraina. Armata ucraineană anunţă că aproape 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului

Șase generali ruși au fost eliminați în Ucraina, susține Mykhailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean și negociator în discuțiile cu Rusia.

„Mortalitatea mare a ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși”, a scris Podoliak pe Twitter.

Potrivit lui Podoliak cei șase generali sunt Magomed Tuşaev, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev, Oleg Mitiaev – comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkov, iar generalul Andrei Kolesnikov – comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse – la 11 martie.

Ucrainenii au anunţat şi uciderea lui Andrei Suhoveșky și a lui Andrei Mordvichev, comandantul Armatei a VIII-a ruse din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, ucis la 19 martie în Cernobaievka, regiunea Herson.

Totodată, zeci de colonei și alți ofițeri ai armatei FR au fost uciși, potrivit consilierului președintelui.

Între ofiţerii ucişi se află şi căpitanul de prim rang Andrey Paliy. Circumstanţele morţii sale sunt însă neclare, iar Moscova nu a comentat încă rapoartele, potrivit news.ro.

Andrey Paliy a fost comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră şi se crede că este primul ofiţer de navă ucis în invazie.

Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent. 14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la 24 februarie până în prezent.

Pe 20 martie, armata ucraineană a mai semnalat că a distrus 1.487 de vehicule blindate, 230 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de carburant, 74 de lansatoare de rachete, 118 elicoptere, 96 de avioane şi 44 antiaeriene.

Citeşte şi: Apariţie scandaloasă la mitingul lui Putin de pe stadionul Luzhniki. A urcat pe scenă pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei şi a lăuda invadarea Ucrainei

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...