Ele sunt două dintre cele mai afectate locuri din lume, cu 157.000 de cazuri combinate din totalul global de 736.000. Italia a devenit epicentrul crizei mondiale după ce China și-a pus situația sub control.
New York este cel mai afectat oraş, cu 59.513 de cazuri confirmate, mai mult decât orice țară întreagă, în afara Italiei care are 97.689.
Profesorul Levitt a spus că Italia s-a schimbat, iar numărul său de cazuri noi zilnice par să susțină afirmația sa, după ce a nivelat și a plătit aproximativ 5.000-6.000 pe zi în ultimele 10 zile.
Situația New York-ului este mai puțin sigură – noul său număr zilnic de cazuri a fost în ultimele trei zile la doar peste 7.000 pe zi, dar a crescut repede înainte. Săptămâna aceasta va fi esențială în dezvăluirea modului în care focarul de acolo ar putea continua.
Atât Italia, cât și New York-ul au fost blocate de focarele de coronavirus care le-au lovit. Spitalele din nordul Italiei, în special regiunea Lombardiei din Milano, au fost supraîncărcate cu pacienți la terapie intensivă, iar tratamentul de salvare a vieții a trebuit să fie raționat, iar în New York au apărut imagini cu cadavre care au fost încărcate în camioane frigorifice cu stivuitoare.
Profesorul Neil Ferguson, un expert de boli la Imperial College London, a declarat că este greu de spus cum progresează epidemia Marii Britanii.
„Credem că epidemia abia acum începe să încetinească în Marea Britanie, este rezultatul acțiunilor pe care oamenii le-au făcut și guvernele au întreprins”, a declarat acesta.