Kuleba le-a cerut tuturor cetățenilor să rămână în adăposturi și, potrivit mai multor relatări din presa ucraineană, cel puţin o persoană ar fi fost ucisă în atac. Nu este prima dată când rușii folosesc drone kamikaze trimise lor de Iran în Ucraina. Spre deosebire de dronele militare masive clasice care pot zbura la viteze mari și pot acoperi distanțe uriașe pentru a arunca rachete, aceste sisteme fără pilot sunt mici, mai lente și consumă mai mult. „Dar aceste arme au un efect psihologic semnificativ asupra câmpului de luptă”, a declarat locotenetul în rezervă Cedric Leighton, pentru CNN.
De exemplu, drone de tipul Switchblade 300 cântăresc aproximativ 2,6 kilograme și pot fi purtate într-un rucsac. Sunt foarte ușor de configurat și lansat și pot zbura timp de 15 minute cu o viteză de 96 km/h, în timp ce camera și sistemul GPS înregistrează pozițiile sau obiectivele inamice. Când ocheşte o țintă și primește o comandă, drona poate accelera până la 160 km/h și se poate prăbuși într-o zonă desemnată, explodând.
În acelaşi timp, Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat marţi noapte că decizia Washingtonului de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei amenință interesele Moscovei și crește riscul unui conflict militar între Rusia și Occident. „Percepem acest lucru ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre”, a spus Antonov.
„Furnizarea de produse militare din SUA și aliații săi nu implică doar vărsări de sânge prelungite și noi victime, dar crește și pericolul unui conflict militar direct între Rusia și țările occidentale”, a spus el.