Un paradis neștiut, la o oră distanță cu avionul de București. Mulți au denumit zona ”Maldivele din Europa de Est”

Riviera albaneză este din ce în ce mai asaltată de turiști din toată lumea. Frumusețea pe care o poți găsi acolo poate fi comparată cu Maldive sau Bali! Vezi mai jos detaliile.
Filip Stan
26 iul. 2024, 11:32
Un paradis neștiut, la o oră distanță cu avionul de București. Mulți au denumit zona ”Maldivele din Europa de Est”

Apele turcoaz, plajele imaculate și vinul la £1,70 paharul fac din această țară balcanică noua destinație preferată de vacanță.

Te-ar putea interesa și Vacanţa de vară 2024, mai scurtă pentru elevi. Proprietarii de hoteluri se plâng

Nu sunt multe destinații mediteraneene care pot fi considerate noi frontiere, dar „Riviera Albaneză” – porțiunea de coastă sudică a Albaniei – este una dintre ele.

Plajele de vis din Durres

Doar 30 de minute la vest de Tirana, acest resort de litoral este cel mai ușor accesibil din capitală. Odată un port înfloritor al Imperiului Roman de Est, ruinele coloanelor antice și zidurilor sunt împrăștiate pe străzile mărginită de palmieri din vechiul oraș.

Coasta este adriatică, cu cele mai bune plaje aflate la 14 mile distanță în suburbia Golem – o întindere nesfârșită de nisip blond moale.

De asemenea, pentru fanii sportului, există un plus de atracție. Tenismanul Rafael Nadal urmează să lanseze o academie aici, lângă școala de fotbal Manchester City.

Un feribot de pasageri de opt ore navighează din Bari, Italia, direct către Durres.

Vlore – începutul Rivierei Albaneze

Acest resort de litoral se află la două ore de Tirana și este locul unde Marea Adriatică se întâlnește cu Marea Ionică – considerat începutul „Rivierei Albaneze”.

Vlore este al treilea oraș ca mărime din Albania, cu un oraș vechi plin de viață, un bulevard pe malul mării și o plajă publică cu pietriș fin.

Peninsula Karaburun (singurul Parc Marin Național din Albania) este proeminentă la orizont și separă fizic apele mai întunecate ale Adriaticii de cele turcoaz electrice ale Ionicului.

Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump, este o mare fană a acestui loc și se zvonește că soțul ei, Jared Kushner, speră să dezvolte un eco-resort de lux pe insula nelocuită Sazan.

Dhermi – refugiul preferat al albanezilor

Întreabă albanezii care este resortul lor preferat de litoral și îți vor spune Dhermi. Este liniștit și unic, fiind format din plaje și un sat pe deal.

În 1956, un cutremur a devastat zona, dar un cuplu local a renovat câteva case abandonate și le-a transformat în hotelul boutique Zoe Hora – vedeta pop Dua Lipa a fost primul lor oaspete.

Urcă-te la biserica mică din secolul XV și vei fi răsplătit cu o panoramă asupra golfului, dar vei găsi și un cimitir cu cea mai frumoasă vedere din lume.

Saranda – portul seducător

Un port major aproape de capătul sudic al Rivierei Albaneze, aici sosesc zilnic bărci internaționale, atât din Corfu (o călătorie de 30 de minute cu hidroglisorul), cât și din Brindisi, Italia, o călătorie de opt ore pe timp de noapte. Orașul este plin de magazine, baruri și restaurante – și are o promenadă centrală.

Pentru a scăpa de mulțime, rezervă o excursie cu velierul cu Pegasus Travel and Tours către plaja remote Krorez.

Apa este de un albastru pal și restaurantul de pe plajă servește un festin de cod la grătar, cartofi prăjiți și salate, inclus în tariful de £42 de persoană.

Ksamil – „Maldivele” AlbanieiKsamil are o mare turcoaz atât de iridescentă încât Instagrammerii l-au numit „Maldivele Europei”. Din păcate, acest lucru l-a făcut destul de aglomerat, conform Libnet.ro.

Pentru o plajă mai liniștită, închiriază un pedalo (£13) către una dintre cele patru insule din apropiere – două dintre ele fiind conectate printr-un istm de nisip.

La zece minute distanță cu mașina se află bijuteria coroanei siturilor culturale din Albania, orașul antic Butrint, patrimoniu mondial UNESCO.

Aici vei găsi broaște țestoase alături de rămășițele arheologice datând din secolul VI î.Hr. și includ băi romane și porți elenistice.

Te-ar putea interesa și Cele mai căutate destinații de vacanță în 2024. Românii și-au planificat deja călătoriile. Unde pleacă cei mai mulți dintre ei

Mai mult, pădurea din jur oferă un refugiu binevenit de la soare. Butrint este, de asemenea, o excursie populară de o zi.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Soluția banală care ține praful la distanță. Funcționează rapid și te ajută să păstrezi curățenia mai mult timp
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!