Potrivit Planului Urbanistic Zonal pasajul va avea cinci căi de acces (două la ASE, una la Coloane, una în faţă la BCR şi una între bulevardele Lascăr Catargiu şi Dacia), scări fixe şi rulante şi va face legătura cu staţia de metrou.
La suprafaţă vor fi plantaţi 40 de copaci şi va fi amenajată o suprafaţă de 528 de metri pătraţi de spaţiu verde.
La jumătatea lunii decembrie 2006, Consiliul General la Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect pentru construirea, în Piaţa Romană, a unui pasaj pietonal subteran care ar fi trebuit să fie finalizat în 2008. Pasajul urma să aibă şi funcţiuni comerciale, asemănător celui de la Universitate.
„Proiectul pasajului de la Piaţa Romană a suferit modificări în special în ceea ce priveşte amenajarea spaţiilor comerciale. Actualul pasaj va avea trepte de acces pentru pietoni în subteran, astfel încât să se reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafaţă, va face legătura cu staţia de metrou de la Piaţa Romană, precum şi cu staţiile de autobuz şi de troleibuz de la Academia de Studii Economice”, a declarat Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei pentru Mediafax.
Proiectul pentru modernizarea Pieţei Romane şi construirea unui pasaj pietonal se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti până în 21 februarie 2013. Dacă va fi aprobat, lucrările vor dura în jur de doi ani.