Un pastor ucrainean a povestit, pentru CNN, problemele pe care le-a întâmpinat în primele zile în care a preluat comanda batalionului. Oamenii îi puneau la îndoială abilităţile de comandant şi fiecare îşi dădea cu părerea despre cum e mai bine să procedeze. Magdich a declarat că cea mai mare parte a luptătorilor lui au fost civili înainte de război.
Acum, ei se pregătesc pentru dislocarea în sudul Ucrainei, după ce au luptat pe linia frontului la nord de Kiev.
”În primele zile, încercau să se certe cu mine şi să spună de ce nu ar trebui să facă ceea ce le spun eu să facă, cum ar fi să sape tranşee. Dar vă spun că, după primul bombardament, toată lumea vrea să sape tranşee. Optzeci la sută din unităţile mele sunt oameni care nu au ţinut niciodată o armă în mână în viaţa lor. Sunt şoferi de camion obişnuiţi, avocaţi (…)”, a povestit pastorul.
El a precizat că nu au fost soldaţi răniţi în batalionul său în ultima lor misiune de lângă Kiev şi a spus că mulţi dintre ei s-au grăbit să înveţe să lupte odată ce a început războiul.
Despre soţia pe care a lăsat-o acasă să aibă grija celor doi copii, Oleg spune că este eroina lui. Şi asta pentru că femeia a refuzat să se refugieze în Europa. Femeia a rămas în ţară şi le oferă compatrioţilor care au nevoie hrană şi cazare. Pe lângă asta, oferă asistenţă psihologică femeilor şi copiilor.
”Ea este eroina mea. Nu a vrut să meargă în Europa. A decis să rămână în Ucraina şi să aştepte victoria acolo”, a explicat el.
Fiul lor cel mic s-a alăturat Forţelor de Apărare Teritorială care apără vestul Ucrainei şi ”îşi doreşte foarte mult să fie cu mine. Dar i-am spus că are o sarcină mai importantă. Trebuie să aibă grijă de mama lui. Deci, asta face în acest moment”, a mai spus Magdich.
Citeste si Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Cât costă şi de unde poate fi cumpărată