Un poliţist a fost amendat cu peste 6.000 de euro după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o mâncare foarte întâlnită!

Un polițist din Austria a fost condamnat la închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o mâncare tradiţională.
Alina Costache
12 apr. 2021, 22:41
Un poliţist a fost amendat cu peste 6.000 de euro după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o mâncare foarte întâlnită!

Un poliţist a fost amendat cu peste 6.000 de euro. În fotografie se regăseşte o populară mâncare austriacă ce i-a afus o condamnare în virtutea Legii de prohibiţie a nazismului, întrucât ouăle şi găluştele prăjite în tigaie sunt considerate preparatul preferat al lui Hitler.

Un poliţist a fost amendat cu peste 6.000 de euro după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o mâncare foarte întâlnită!

Tribunalul Regional din Burgenland a decis o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro, luni. Sentinţa poate fi contestată în apel. Potrivit sentinţei, poliţistul în cauză a publicat pe Facebook în 2020 o fotografie de ziua de naştere a lui Hitler, 20 aprilie, însoţită de mesajul următor: „Prânzul de azi! Ouă şi găluşte cu salată verde!”.

În faţa juraţilor, acel poliţist, născut în 1978, a declarat că a distribuit acea fotografie din pură întâmplare pe 20 aprilie. El a negat orice afiliere cu nazismul.

După incident, poliţistul a fost suspendat temporar. Totodată, el a demisionat din Partidul Libertăţii din Austria (FPO), o formaţiune de extrema dreaptă.

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează nu doar înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neo-naziste, precum şi propaganda specifică şi infracţiunile violente, ci include şi un paragraf-omnibus care interzice anumite activităţi naziste nespecificate.

De altfel, o constănțeancă a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că a criticat, pe un grup de Facebook, o doctoriță.

„Haideți să o facem cunoscută pe așa numită Doamna Doctor Pediatru, numele ei fiind ….. Dragi părinți această doctoriță refuză să consulte copii cu febra 39,5 deoarece este obosită că a mai văzut 10 copii înaintea noastră și mă poftește să cobor înapoi jos în urgență că va veni ea peste 1h – 2 h să consulte copilul, arătând că doar pentru febra, copilul nu este urgență. Plus că în afară de mine cu copilul mai era acolo o mămică, tot cu copilul, la care doamna în cauza țipă de zici că mămică respective era cârpă ei, da nu înțelegeți doamna sunt obosită lăsăți-mă în pace că dacă mă enervez nici nu va mai consult copilul. Domana Doctor așa se vorbește cu paciențîi? Dacă nu îți place meseria pe care o faci pleacă din acel spital și lasă pe altcineva capabil”, a scris femeia pe Facebook.

Doctoriță vizată de comentariu a dat-o în judecată pentru aceste cuvinte şi a cerut daune morale arătând că “aspectele menționate de pârâtă în cuprinsul articolului respectiv nu sunt corespunzătoare realității faptice, pârâtă urmărind inducerea în eroare, cu bună știință, a opiniei publice cu privire la modalitatea în care reclamanta înțelege să-și exercite atribuțiile profesionale, în scopul vădit de a-i crea acesteia o imagine negativă în mediul în care își desfășoară activitatea, dar și în comunitatea locală”.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, reacţie excepţională pe marginea scandalului de la Spitalul Foişor: „Mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii evacuaţi, că erau afară după ora 20”

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'