Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Apel către credincioși: „Merită un efort din partea noastră, e un preot minunat”

Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte. A intrat în comă profundă pe după ce a înghițit o substanță necunoscută, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.
Alina Costache
07 feb. 2023, 12:13
Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Apel către credincioși:

Preotul Cătălin Moroșan, originar din Suceava, a fost internat la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța acum o săptămână. Familia spune că avea o stare bună și că nu a dat niciun moment de înțeles că avea să recurgă la un asemenea gest extrem.

„Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă, este în stare foarte gravă în continuare, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Soția preotului a dezvăluit că nu știa ca acesta să fi avut supărări sau să se fi certat cu cineva.

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a declarat soţia preotului.

Citește și Preot acuzat că cere suprataxă pentru botez. Reacţie uluitoare: „Ați găsit curat, căldură, praful șters, apa caldă, luminile aprinse!”

Cătălin Moroșan s-a născut în Suceava, într-o comună aflată lângă orașul Gura Humorului. Și-a continuat studiile la Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius. După ce a absolvit facultatea, s-a înscris la școala doctorală condusă de ÎPS Teodosie și a ajuns să fie omul său de încredere.

Drept dovadă a strânsei relații dintre cei doi, Teodosie a oficiat slujba la cununia religioasă a lui Moroșanu, din 2019, deplasându-se până la Gura Humorului. Tot în anul acela, la vârsta de 26 de ani, Cătălin Moroșan a fost hirotonit ca preot, iar în 2020 a fost numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan.

Acum toți cei care îl cunosc pe preot se roagă ca acesta să se facă facă bine și fac un apel la alți enoriași să facă același lucru. Cătălin Moroșan e internat la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Constanța, din 27 ianuarie, și e în stare gravă. Medicii fac toate eforturile posibile pentru a-l salva. Preotul respiră doar cu ajutorul aparatelor, e intubat și ventilat mecanic.

Citește și Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă. Reacția Arhiepiscopului Tomisului după ce bărbatul a ajuns în comă la spital

”Să ne rugăm împreună pentru preotul Cătălin Ioan Moroșan, care se luptă pentru viață! Lupta este între viață și moarte! Este internat într-o situație foarte critică la Spitalul județean Constanta. Merită un efort din partea noastră pentru că este un om, un preot minunat!”, a transmis un internaut.

„Îi rugăm pe toți care văd această postare să înalțe o rugăciune pentru părintele. Îi rugăm și pe frații noștri preoți să scoată părticele, mâine, la slăvitul praznic al Întâmpinării Domnului!”, a mai spus un altul.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'