21 de persoane arestate preventiv au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț, inspectorul Ramona Ciofu, pentru Agerpres.
Potrivit legii, persoanele în cauză vor vota doar pentru alegerile europarlamentare.
„La nivelul Centrului de Arest Preventiv Neamţ, în referire la exercitarea dreptului de vot cu privire la alegerile europarlamentare, au fost formulate un număr de 21 de solicitări pentru urna mobilă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
În aceeași situație se află și primarul comunei Tarcău din județul Neamț, cercetat într-un dosar privind infracțiuni de corupție. Edilul candidează pentru încă un mandat la primărie.
Aproape 19 milioane de români sunt așteptați azi la urne să-și aleagă primarii și șefii de Consilii Județene. Votarea la cele 18.955 de secții a început la ora 7:00 și se încheie la ora 22:00. Dacă la ora 22.00 vor mai fi oameni care nu au apucat să voteze şi care stau la coadă în apropierea secţiilor de vot, atunci programul se poate prelungi până la miezul nopţii.
La alegerile locale se poate vota numai în localitatea de domiciliu, adică acolo unde aveși adresa din adresa din buletin. Puteți vota în localitatea de reședință dacă aveți o viză de flotant obținută cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor.
În toată ţara sunt deschise aproape 19.000 de secţii de vot. Dintre acestea, aproape 1.300 de secţii sunt în București. Românii care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate pot vota doar la alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, cetăţenii care se află temporar în afara ţării, la studii sau în vacanță, pot vota şi ei, pe liste suplimentare, la scrutinul european.