Horaţiu Suciu este profesor de istorie şi director adjunct al Colegiului Naţional Iulia Haşdeu” din Lugoj. Anul trecut, în toamnă, profesorul a lansat cartea „Nefinisate opere postum”, lansare la care au participat şi elevii.
„Este o experienţă stranie să scrii o astfel de carte. Ce te face sa scrii o astfel de carte? Probabil există o anumită tentaţie… Mai ales ca şi profesor, când lucrezi cu copiii, încerci să le dai exemple şi să-i împingi cât mai departe„, spunea profesorul.
Aşa că profesorul a decis să-i împingă mai departe, împărtăşindu-le nu cunoştinţe de cultură generală, ci propriile trăiri erotice.
Fragmentele din carte sunt greu de reprodus. Dascălul explică detaliat una dintre experienţe, trăită în baia unei discoteci.
„Odată, într-o discotecă, m-am dat la o tipă. Am dat-o peste cap atât de tare, că mi-a zis să merg cu ea în toaleta femeilor. Şi m-am dus. A fost straniu să mă p..ş în buda femeilor. (…) Fata asta, căreia nu-i ştiam nici numele, udă, dorindu-şi să se f…ă, s-a uita (sic!) la mine uluită când am plecat. Nici n-am încercat să fac efortul să mi-o scol.”
Cartea este, aproape în întregime, un jurnal sexual al dascălului. Relatări amănunţite în cuvinte obscene despre fiecare nemulţumire sau satisfacţie trăită de dascăl.
„Am frecat un ness, turnând peste două degete de rom şi m-am lăsat convins că seara trecută reuşisem să am o erecţie (după cât timp?) şi să mă masturbez. Mi-am privit palma şi ceea ce am văzut m-a făcut să zâmbesc satisfăcut de noul nivel de indecenţă atins de mintea mea. Doar că, după o atentă observaţie, ceea ce părea un desen cu pix roşu al unei p…e s-a dovedit a fi o evoluţie a iritaţiei.”
Directoarea liceului din Lugoj a declarat că profesorul este un foarte bun coleg şi dascăl. „Ştiu că a scris o carte, dar nu ştiu ce conţine pentru că nu am citit decât mici fragmente. La şcoală avem o colaborare foarte bună. În ceea ce priveşte activitatea lui didactică, pot spune că este un profesionist desăvârşit. Alte aspecte nu mă privesc pe mine, sunt problemele lui personale”, a declarat Camelia Puţinelu, pentru „Redeşteptarea”.