Raportul, care a fost obţinut în draft de Washington Post, este primul care studiază milioanele de postări pe social media furnizate de companii majore precum Twitter Inc, Facebook şi Google Comisiei de informaţii a Senatului.
Textul furnizează mai multe detalii privind eforturile cunoscute ale Agenţiei ruse de cercetare a internetului pentru susţinerea campaniei lui Donald Trump în 2016 şi pentru a semăna discordie între alegătorii americani postând chestiuni controversate legate de violenţa armată şi de rasă, potrivit Washington Post.
Comisia nu a anunţat încă dacă susţine concluziile raportului, care a fost întocmit pentru Senat de cercetători asociaţi cu universitatea engleză Oxford, a precizat ziarul.
Acesta va fi unul dintre cele două rapoarte pe care comisia le va face publice în această săptămână, a scris ziarul.
Un reprezentant al senatorului Richard Burr, preşedintele comisiei senatoriale, a refuzat să comenteze această informaţie pentru Reuters duminică.
Rusia a negat că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA, contrar concluziilor agenţiilor americane de informaţii.
Anterior în cursul anului, procurorul special american Robert Mueller a inculpat 13 cetăţeni ruşi şi trei entităţi pentru conspiraţie în vederea influenţării cursei prezidenţiale americane recurgând la identităţi false pe internet pentru a transmite mesaje care incită la divizare şi călătorind prin SUA pentru a aduna informaţii şi a organiza întruniri politice.