Un român a primit o factură de 7.000 de euro la gaze, iar acum e nevoit să-și țină copiii în frig. „Se spală de o săptămână cu apă rece și dorm îmbrăcați. Nu putem găti”

Un român plecat în Italia a avut parte de șocul vieții lui când a văzut facuta la gaze. Într-o zi s-a trezit că are gazul oprit și a sunat la companie să vadă ce se întâmplă. Atunci a aflat că avea de plătit o sumă colosală de bani.
Alina Costache
18 ian. 2023, 17:26
Un român a primit o factură de 7.000 de euro la gaze, iar acum e nevoit să-și țină copiii în frig.

Un constructor de 47 de ani originar din România, care de șase ani locuiește în Zero Branco, provincia Treviso, a primit o factură de aproape 7.000 de euro la gaze și a apelat la insituțiile statului să-l ajute cu această situație.

„Ne-a sosit o factură de aproape 7.000 de euro și ne-au întrerupt gazul. Copiii mei se spală de o săptămână cu apă rece și dorm îmbrăcați pentru a se proteja de temperaturile reci. Nici nu putem găti, cumpărăm mâncare gata preparată de la supermarket. Nu mai suportăm, cerem ajutor!”, a spus cetățeanul român conform Il Gazzettino.

Citește și Vouchere facturi 2023. Schimbare de ultimă oră pentru milioane de români

Marian Dimache și soția lui, Mihaela, au trei copii. Unul dintre ei are 22 de ani, locuiește singur și lucrează, iar alți doi au 12 și 10 ani, iar de o săptămână sunt nevoiți să suporte frigul din cauza unei facturi uriașe pentru care părinții lor nu au nicio explicație. Săptămâna trecută s-au trezit că le-a fost oprit curentul brusc, iar românul a sunat la furnizor să ceară explicații. I s-a spus că are de plată 6.914,35 euro, plata pentru 1.510 metri cubi de gaz consumați în doar 47 de zile. Până acum plăteau 200 de euro o dată la două luni pentru apartamentul lor cu trei dormitoare și bucătărie.

„Cum este posibil să fi consumat 1.510 de metri cubi de gaz în 47 de zile? Evident că am cerut explicații și mi-au spus că aparatul pe care îl am în grădină și care trebuia să trimită datele contorului nu a funcționat pentru o anumită perioadă. Iar când și-a revenit, avea să furnizeze suma uriașă de 7.000euro, un sold. Mi-au oferit și posibilitatea să plătesc în rate, dar nu vreau să plătesc. Aparatul este conectat la contorul vecinului și acesta nu a avut probleme. Și chiar dacă ar fi adevărat, mă taxează pentru restanțele din urmă la costurile de astăzi. Dar este greșeala lor, ei trebuie să rezolve”, mai spune românul, care a apelat și la polițiști. „Nu este de competența lor și m-au sfătuit să iau legătura cu un avocat. Dar avocațiisunt scumpi. Nu mai știm ce să facem, ajută-ne”.

Citește și Cum a reușit un român să scape de grija facturilor. Soluția care îl ajută să economisească: „Acum plătesc doar gazele 50-60 de lei pe lună”

Ce explicație a primit românul de la furnizor

La rândul său, compania spune că sunt niște restanțe adunate din anii precedenți. „Liquigas precizează că întreruperea furnizării de gaz se datorează unor neplăți ale facturilor anterioare din anii 2021 și 2022. Clientul a comunicat plata ultimei facturi pe 16 ianuarie 2023. Liquigas procedează rapid cu verificările conform procedurilor prevăzute în cazuri similare. Aprovizionarea se va relua în cel mai scurt timp posibil după verificarea promptă a plăților corecte. Cât privește factura de 6.914,35 euro, Liquigas a constatat că această sumă corespunde regularizării consumului efectiv începând cu ianuarie 2021. Înțelegând pe deplin situația dificilă, Liquigas a transmis prompt disponibilitatea deplină prin elaborarea unei propuneri de plată eșalonată a sumei datorate”, au declarat reprezentanții companiei Liquigas.

 

 

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Prințul William e putred de bogat. Ce avere deține viitorul rege
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Românii primesc BANII ÎNAPOI, dar iau amendă. Ordin la Guvern: Dezastru
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Jennifer Aniston Critică Declarațiile Împotriva Femeilor Fără Copii ale lui J.D. Vance
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!