Un român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România, le cere celor care au case de vânzare să nu mai fie lacomi: „Fac un apel la discernământ!”

Un român stabilit în străinătate care vrea să se întoarcă în România face un apel către cei care au case de vânzare.
Irina Dumitrescu
01 iun. 2023, 17:49
Un român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România, le cere celor care au case de vânzare să nu mai fie lacomi: „Fac un apel la discernământ!”
Un român din diaspora face un apel la „chibzuință”

Un român din diaspora care dorește să se stabilească la sat, în România, a lansat un apel pentru cei cu proprietăți de vânzare. Acesta le cere celor care au case sau terenuri de vânzare în mediul rural să fie mai chibzuiți.

„Fac și eu un apel la discernământ și la o chibzuită judecată dacă mai există! Tot urmăresc acest grup în speranța că voi găsi ceva realist că preț și voi putea să mă întorc în țară cu soția și cei 4 copilași! Fraților, am înțeles despre ce este libertatea, sau cum s-a câștigat! Și am înțeles și despre ce nu este libertatea!

Atunci când lăcomia, iraționalul și lipsa bunului simț primează e foarte probabil să se extindă foarte repede și să formeze majoritatea și prețul pieței, nu intram în inflație sau alte studii economice să ne justificăm lăcomia și lipsa de discernământ, ci vorbesc doar despre aceste preturi nerealiste cerute aici pe grupul acesta de către majoritatea vânzătorilor!”, a scris acesta pe grupul de Facebook Mutați la țară – Viață fără ceas.

Citește și: Românii își cumpără masiv case ieftine în Ungaria. Cum arată casa de 13.000 de euro cumpărată de un român în țara vecină VIDEO

Românul speră că „poate cineva s-o mai simți cumva și încearcă să mai taie din lăcomie și să gândească rezonabil, luând in calcul toate aspectele când vrea să își vândă o proprietate, nu să aștepte prostul, naivul ori bogatul să-i cumpere proprietatea”.

Comentariile nu au încetat să apară, unii dintre internauți fiind de acord cu autorul postării, iar alții au sus că în România sunt și proprietăți care se vând mai ieftin decât ar trebui.

„Eu am văzut foarte multe anunțuri cu prețuri exagerat de mici. (…) Nu văd de ce vii să-i cerți pe proprietari pentru prețul cerut. Nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar forțat. Apoi, de satele de care vorbești, dacă te ținueau buzunarele cumpărai acolo și nu râvneai la mocca p-aci prin țară. Ne zgârcim la brânză și râvnim la cașcaval, cam așa este nația noastră”, a scris o membră a grupului.

Citește și: Un român și-a cumpărat BMW Seria 5 din străinătate cu 10.000 de euro mai ieftin, iar la graniță a aflat că mașina era furată

„În afara țării cum stai cu familia și cei 4 copii? Cumva cu chirie? Dacă vrei neapărat să revii în țară, de ce nu intri pe un grup de închiriat case la țară? De ce ții neapărat să ai casa ta la un preț, din punctul tău de vedere, rezonabil? De ce acuzi pe cei ce vând că au prețuri nerezonabile? La ce te raportezi? Știi cât costă o casă în țara în care te afli tu acum? Știi cu ce chin și sacrificii se face o casă? Hai să fim cu toții realiști și să încercăm să fim și un pic obiectivi. Dacă se poate…”, a spus altcineva.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Filmul de pe Netflix care a primit toate aprecierile. Nicole Kidman joacă rolul principal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Incidente la Festivalul Saga din București: DJ-ul Hardwell și-a anulat set-ul din cauza problemelor tehnice și a lipsei plății
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!