În Clinica de Stomatologie Infantilă din Iaşi sunt trataţi în fiecare zi cel puţin 10 copii, iar sute de studenţii sunt nevoiţi să facă practică pe o aparatură veche de 30 de ani. În plus, clinica funcţionează într-o clădire veche de sute de ani. Vechi sunt şi ustensilele şi mobilierul.
Doar unele materiale didactice au mai fost recondiţionate. Cel mai nou instrument a fost adus in urma cu 15 ani. Clinica de stomatologie nu a fost niciodată reabilitată, pentru că nu au fost bani. Tot din lipsa banilor aici nu există nici o femeie de serviciu şi nici un paznic.
Conducerea Spitalului Sf. Spiridon, în subordinea căreia se afla Clinica, susţine că unitatea reprezinta o gaură neagră în bugetul spitalului. „Contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate privind serviciile stomatologice a scăzut de la an la an. Din 2007 încoace a scăzut cu 10,15,20% anual. Imaginaţi-vă ce înseamnă pentru Spitalul Sfântul Spiridon, pentru că a trebuit să acoperim deficitul generat de cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, încălzire„, a declarat pentru România TV managerul spitalului Sfântul Spiridon, Ioan Bârliba.
De-a lungul timpului, clădirea a fost revendicata de diferite institutii, dar în cele din urmă a rămas în patrimoniul Primăriei. Pentru că nici primăria nu are bani, clădirea clinicii va fi donată Universităţii de Medicină. Conducerea Universităţii speră ca prin proiecte europene clădirea şi clinica de stomatologie să fie reabilitate.